Renault en Orange onderzoeken rol van 4G voor connected cars

Renault en Orange onderzoeken rol van 4G voor connected cars

Redactie Baaz

Renault en Orange hebben de handen ineen geslagen voor een onderzoeksproject naar toepassing van 4G in auto's. Beide bedrijven kunnen zo nieuwe toepassingen testen die mogelijk worden gemaakt door de hogere mobiele snelheid van het 4G-werk.

Eigenlijk is het vreemd dat het zo lang geduurt heeft voordat auto's toegang kregen tot het internet. Renault is een van de pioniers en biedt in bijna al haar modellen R-Link als optie aan. Er zijn al zo'n honderd apps voor dit platform beschikbaar, van navigatie tot streaming audio. Momenteel werkt Renault met een 3G-verbinding, maar samen met Orange wordt nu een test gestart om ook auto's uit te rusten met de snelle, nieuwe 4G-standaard.

Sneller internet moet nieuwe toepassingen mogelijk gaan maken, zoals videoconferencing en cloud gaming, waarbij Renault haast toe te voegen 'wanneer de rijsituatie dit toelaat'. Always online in de auto moet het reizen efficiënter maken, aldus Nathalie Leboucher van Orange. De twee bedrijven zullen op LeWeb'13 Paris-conferentie het NEXT TWO-prototype presenteren, waarin de 4G-techniek van Orange is verwerkt.
Tijdens  LeWeb'13 Paris zullen Renault en Orange het NEXT TWO-prototype op basis van de elektrische ZOE presenteren.

Meer weten?

Meer weten over Renault R-Link en 'connected cars' in het algemeen? In WINMAG Pro verscheen vorig jaar een artikel over dit onderwerp. Dit artikel is ook online na te lezen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie