Recordaantal ondernemers in Nederland
Recordaantal ondernemers in Nederland

Recordaantal ondernemers in Nederland

Redactie Baaz
Het aantal bedrijven in ons land blijft stijgen. Het afgelopen jaar zijn er in totaal 65 duizend bedrijven bijgekomen en in het eerste kwartaal van dit jaar al twaalfduizend. Vooral het aantal kleine bedrijven stijgt snel.

Aantal eenmanszaken blijft groeien

Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is de stijging van het aantal bedrijven vooral toe te schrijven aan de snelle groei van het aantal eenmanszaken. Sinds 2010 ziet het CBS het aantal kleine bedrijven met maximaal vijftig werknemers stijgen, terwijl het aantal grote en middelgrote bedrijven juist afneemt. Het aantal eenmanszaken is sinds dat jaar met 225 duizend toegenomen. In totaal zijn er nu ruim 1,1 miljoen eenmanszaken actief in Nederland.

Veel verloop in e-commerce

De meeste nieuwe bedrijven zijn actief in de zakelijke dienstverlening, gezondheidszorg en het onderwijs. Het afgelopen jaar zagen ook vijfduizend nieuwe webwinkels het levenslicht, goed voor een totaal van bijna dertigduizend webshops. Het CBS ziet dat er in deze sector door de stevige concurrentie, lage toetredredings- en uittredingskosten veel verloop is. Drie op de tien webwinkels in 2014 is nog datzelfde jaar opgericht en ruim vierduizend bedrijven stopten hun werkzaamheden in het afgelopen jaar, na gemiddeld twee jaar actief te zijn geweest.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie