Realisatie digitale werkplek in Nederland duurt nog even
Realisatie digitale werkplek in Nederland duurt nog even

Realisatie digitale werkplek in Nederland duurt nog even

Redactie Baaz

De digitale werkplek wordt grotendeels gezien als een voordeel door organisaties. Toch hebben deze zelfde organisaties moeite om dergelijke werplekken te implementeren, blijkt uit onderzoek van Avanade.

Het onderzoek, uitgevoerd door Wakefield Research, is gehouden onder vijfhonderd it-beslissers van organisaties in Australië, Canada, Duitsland, Nederland, Singapore, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië.

Nederland

In Nederland denkt driekwart van de ondervraagde it-beslissers dat de werkplek zoals we die nu kennen zal verdwijnen. Wel duurt het volgens diezelfde beslissers wel nog twee tot vijf jaar voordat deze werkplekken gerealiseerd zijn. Dat ligt een stuk hoger dan de rest van de ondervraagden, die ongeveer twaalf tot veertien maanden nodig denken te hebben.

Uitdaging

Volgens de Nederlandse respondenten ligt de grootste uitdaging in het vindbaar maken van kennis en contacten (57,7 procent), en in een goede verspreiding van belangrijke data over de verschillende afdelingen (38,5 procent).

Opvallend

Opvallende resultaten, want ruim tachtig procent van de Nederlandse respondenten geeft aan dat zij wel denken dat een digitale werkplek voordelig zou zijn voor hun organisatie. Dit terwijl maar 57,7 procent heeft aangegeven dat zij ook daadwerkelijk oplossingen voor dergelijke werkplekken hebben geïmplementeerd.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie