Ray Kelvin vertrekt bij Brits kledingmerk

Jordi Smit
Ray Kelvin is met onmiddellijke ingang vertrokken bij het Britse kledingmerk Ted Baker. De CEO en oprichter van het bedrijf wordt ervan beschuldigd ongewenst gedrag te hebben vertoond tegenover het eigen personeel.

Petitie tegen Ray Kelvin

Kelvin ging afgelopen december al met verlof vanwege de aantijgingen. Hij zou medewerkers onder andere gedwongen hebben met hem te knuffelen. Duizenden mensen, waaronder veel medewerkers, hebben de afgelopen maanden een petitie ondertekend waarin geëist werd dat er een einde zou komen aan het ongewenste geknuffel en ander ongepast gedrag. Ook wilden de ondertekenaars dat het bedrijf het makkelijker zou maken om wangedrag te melden.

Ray Kelvin ontkent

Een onafhankelijke commissie heeft de beschuldigingen onderzocht en een advocatenkantoor ingeschakeld om verder onderzoek te doen. Kelvin zelf ontkent zich schuldig te hebben gemaakt aan wangedrag, maar heeft er wel mee ingestemd Ted Baker te verlaten. Lindsay Page, die Kelvin tijdens zijn verlof al verving, wordt de nieuwe CEO van het bedrijf.

LEES OOK: Hoe neem je goed personeel aan?

Lindsay Page

Lindsay Page heeft zijn taken waargenomen tijdens zijn verlof en zal deze verder door blijven zetten, zo staat in het persbericht. David Bernstein zal tijdelijk, tot 30 november 2020, de taak van uitvoerend voorzitter op zich nemen.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi