Rabobank komt getroffen mkb tegemoet met aangepaste pintarieven

Rabobank komt getroffen mkb tegemoet met aangepaste pintarieven

Redactie Baaz

De huidige lockdown in Nederland heeft grote gevolgen voor ondernemers. Dat blijkt ook uit de recente daling van het aantal pintransacties. Daarom steekt Rabobank mkb’ers een hart onder de riem met een alternatieve tarifering voor de pinbundel. Klanten met een pinbundel van 100 tot en met 10.000 transacties in Rabo OmniKassa en klanten met een Rabo PinTegoed, betalen tijdelijk geen kosten. In ieder geval tot en met maart 2021 betaalt een ondernemer enkel voor losse transacties tegen het vaste transactietarief van € 0,04 per transactie.

Sinds de sluiting van de scholen en de non-foodwinkels op 15 december 2020 daalde het aantal pinbetalingen met 28 procent ten opzichte van de maanden juni tot oktober in hetzelfde jaar. Dat blijkt uit het aantal pintransacties van de ongeveer negentigduizend Rabobankklanten die pinbetalingen aanbieden. Restaurants, bloemenwinkels, bouwmarkten, sportspeciaalzaken en sigarenwinkels zagen hun pintransacties dalen met zo’n 50 tot 75 procent.

Minder transacties, minder kosten

Om ondernemers in deze moeilijke periode tegemoet te komen, berekent Rabobank vanaf 1 januari 2021 af per pintransactie in plaats van de gebruikelijke pinbundel. Ondernemers betalen dus tijdelijk géén kosten voor hun pinbundel. Voor alle klanten met een pinbundel wordt het aantal pintransacties afgerekend tegen het vaste transactietarief van € 0,04. Als een ondernemer door de coronacrisis minder pintransacties heeft, betaalt deze daardoor minder kosten aan de bank. De maatregel is ingegaan per 1 januari en geldt in elk geval tot en met maart 2021.

Rekenvoorbeeld

Stel dat een ondernemer bij Rabobank een pinbundel van 100 transacties afneemt. Normaal gesproken betaalt een ondernemer daarvoor  €4,75 per maand voor de pinbundel. Met de gewijzigde tarieven betaalt de ondernemer nu met bijvoorbeeld vijftig transacties € 2,00 (50 x € 0,04).

Lees meer op Rabobank.nl

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie