Rabobank geeft vernieuwde Visa Debit-betaalpas uit

Rabobank geeft vernieuwde Visa Debit-betaalpas uit

Redactie Baaz

Rabobank en Visa, een wereldwijde marktleider in betalingen, stellen een vernieuwde, toekomstbestendige betaalpas beschikbaar voor haar klanten: Visa Debit, die de huidige Maestro-pas vervangt. Met Visa Debit kunnen klanten van de Rabobank betalen en profiteren ze van de acceptatie van Visa bij meer dan 130 miljoen verkooppunten wereldwijd.

Rabobank begon in april met de uitgifte van Debit-kaarten en inmiddels zijn er al vele Visa Debit-kaarten verstrekt. Gedurende de komende jaren zal elke klant van Rabobank voorzien worden van een nieuwe betaalpas.

Naadloze ervaring

De vernieuwde Visa Debit-betaalpas is perfect afgestemd op de behoeften van consumenten in onze steeds meer verbonden wereld. Met deze vernieuwde pinpas kunnen klanten veilig betalen in fysieke winkels en online, evenals via mobiele betalingen, contactloze transacties en in apps. Naast bestaande functies die klanten gewend zijn, zoals het gebruik in het openbaar vervoer (OVpay), krijgen klanten ook de mogelijkheid om de betaalpas op te slaan bij veelgebruikte webwinkels om nog gemakkelijker af te rekenen of ergens op te abonneren. Eigenaren van een Visa Debit-betaalpas kunnen overal betalen waar je het Visa logo vindt, zowel bij webwinkels als in fysieke winkels en zowel in Nederland als buiten Nederland.

Robuuste beveiliging

Visa Debit biedt daarnaast geavanceerde mogelijkheden voor zowel consumenten als winkeliers zoals de innovatieve Token-technologie. Rabobank ondersteunt het gebruik van tokens, een concept dat gevoelige betaalgegevens verbergt om betalingen veiliger te maken. Zowel consumenten als Visa Debit accepterende bedrijven worden zo nog beter beschermd tijdens betalingen, aan de kassa en bij online betalingen, in Nederland en in het buitenland.

Duurzaam betalen

Visa Debit streeft samen met haar partners, waaronder Rabobank, een duurzame aanpak na. De kaarten zijn gemaakt uit gerecycled PVC (rPVC), waardoor ze een lagere ecologische voetafdruk hebben en minder impact op het milieu hebben dan kaarten gemaakt van nieuw PVC. Bij de levering van de vernieuwde Visa Debit pinpas thuis voegt Rabobank een brief toe, gedrukt op gerecycled papier. Dit resulteert in een lager gewicht en een kleinere ecologische voetafdruk dan bij de vorige betaalpassen.

Hoewel er in Nederland al verschillende (online) betaalmethoden zijn, biedt volgens Miranda Laan, Area Lead Payments bij Rabobank, de nieuwe Visa Debit betaalpas een mooie uitbreiding op huidige Maestro-betaalpassen: "De betaalpassen worden vervangen zodat we onze klanten extra betaalgemak kunnen geven. De mogelijkheden van de Rabobank Visa Debit-betaalpas zijn online uitgebreider en worden geaccepteerd op het wereldwijde acceptatie netwerk van Visa, niet alleen in fysieke winkels, maar ook online. Met de introductie van Visa Debit krijgen consumenten van Rabobank dus een nieuw, handig betaalmiddel dat gebruikt kan worden voor contactloos en mobiel betalen in fysieke winkels, maar ook voor e-commerce en in-app aankopen in Nederland en daarbuiten."

"We zijn verheugd dat Visa Debit beschikbaar is voor klanten van Rabobank in Nederland. Het biedt kaarthouders flexibiliteit om te betalen via alle kanalen," legt Jos van de Kerkhof, Country Manager bij Visa in Nederland, uit. "Visa Debit voorziet in de behoefte van klanten aan een veilige, digitale en wereldwijd geaccepteerde dagelijkse betaalmethode met wijdverspreide acceptatie in de retail en online. Consumenten op de Nederlandse markt zullen overal met hun Rabobank Visa Debitkaart kunnen betalen waar betalen met Visa of V PAY mogelijk is." 

Rabobank klanten hoeven geen actie te ondernemen

Rabobank vervangt de huidige passen automatisch. De klant hoeft hiervoor geen actie te ondernemen. Voor bestaande rekeninghouders geldt dat zij een nieuwe pas ontvangen wanneer hun oude verloopt, zij hoeven zelf geen actie te ondernemen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie