Prullenbak vaak vol vertrouwelijke informatie

Redactie Baaz
Op de werkvloer wordt niet zorgvuldig omgegaan met vertrouwelijke documenten. Meer dan de helft van de Nederlandse werknemers geeft aan weleens onbeheerde papieren met confidentiële informatie te hebben gevonden.

Een voorbeeld hiervan zijn CV’s die worden geprint voor sollicitatiegesprekken, maar vervolgens niet op een juiste manier worden opgeborgen. Dit blijkt uit onderzoek van Fellowes. De kantoorexpert voerde het onderzoek uit onder ruim 7.000 respondenten uit zeven Europese landen, waaronder Nederland. Zelf zeggen we zorgvuldiger met vertrouwelijke papieren om te gaan: slechts 29 procent geeft toe deze af en toe te laten slingeren. Veel werknemers kunnen dus informatie inzien die niet voor hen bestemd is.

Vertrouwelijke informatie bij het afval

Bij het weggooien van confidentiële documenten zijn er ook nog genoeg stappen te zetten. Bij 30 procent van de respondenten belanden de documenten, in zijn geheel of enkele keren gescheurd, bij het afval of oud papier. Het oud papier, met hierin al deze leesbare documenten, wordt vervolgens bij zestien procent van de bedrijven aan straat gezet. 

Veilige opties

De meest gekozen optie om vertrouwelijke documenten te laten verdwijnen is het versnipperen door middel van een papiervernietiger (37 procent). Hoewel dit een veilige oplossing is om documenten onleesbaar te maken, bezit 26 procent van de bedrijven deze nog niet. Bij 34 procent staat er een speciale box voor vertrouwelijke papieren. Deze worden vervolgens door een extern bedrijf vernietigd. 
 

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie