Producentenvertrouwen blijft records breken

Producentenvertrouwen blijft records breken

Redactie Baaz

Het producentenvertrouwen ging van 10,3 in januari naar 10,9 in februari. Nooit eerder waren industriële ondernemers zo optimistisch. In januari werd het eerdere record al gebroken.

Producenten zijn in februari 2018 veel positiever over de verwachte bedrijvigheid dan in januari. Over de voorraden gereed product en de orderpositie waren de ondernemers in de industrie iets minder optimistisch.

Het vertrouwen van de ondernemers in de industrie ligt ruim boven het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar (0,7). Het vertrouwen van de ondernemers bereikte in februari 2009 de laagste waarde (-23,5). Sinds oktober 2014 hebben positief gestemde ondernemers de overhand, meldt het CBS.

Ongekend positief over werkgelegenheid

De ondernemers in de industrie zijn ook positief over de toekomstige werkgelegenheid in hun bedrijf. In februari 2018 verwachtte bijna 21 procent van de ondernemers een groei en ruim 6 procent een krimp. Het saldo van positieve en negatieve antwoorden bedroeg 15 procent. Dit is de hoogste waarde in bijna 28 jaar.

Al meer dan een jaar zijn in alle deelbranches de ondernemers positief. Net als in januari waren de producenten in de transportmiddelenindustrie en de hout- en bouwmaterialenindustrie in februari het meest positief. Ten opzichte van voorgaande maand is het optimisme het meest toegenomen in de voedings- en genotmiddelenindustrie.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie