Powerful Business Womens Club: netwerk met echte ambitieuze onderneemsters

Powerful Business Womens Club: netwerk met echte ambitieuze onderneemsters

Redactie Baaz

Onderneemster Tineke Rensen vond dat er een kwalitatief goed netwerk moest komen voor vrouwelijke ondernemers in Nederland. Die is er nu: de Powerful Business Womens Club.

Geen gewoon vrouwen netwerk waar je tegenwoordig bijna alleen maar ZZP'ers tegenkomt, maar een netwerk met 'echte ambitieuze onderneemsters' die elkaar nu vrijwel niet meer tegenkomen, omdat ze verspreid zitten over heel Nederland.

80 procent van de onderneemsters in Nederland heeft omzet onder de € 100.000,-. Een schokkend resultaat meent Tineke. En toch herkent ze het wel. Zij geeft regelmatig lezingen bij vrouwen netwerken en het gros van de leden zijn ZZP'ers, die overwegend vanuit huis werken.

Tineke was altijd lid van gemengde ondernemersnetwerken omdat zij haar ei niet kwijt kon bij de haar bekende vrouwen netwerken. Bij deze vrouwen netwerken kwam zij te weinig gelijkgestemde onderneemsters tegen. Vrouwen met een bedrijf en ook nog internationaal opererend. En bij de gemengde netwerken viel haar op dat veel van de vrouwelijke leden vaak bij elkaar bleven staan. De onderneemster leerde liever van de mannen, 'deze waren veel ambitieuzer, praktischer en zagen minder beren op hun weg.' En toch kon zij niet alles kwijt bij deze mannen.

Vrouwen ondernemen anders dan mannen

'Vrouwen ondernemen anders dan mannen en hebben daarom ook andere behoeften dan mannen. Er zijn zaken waar wij met mannelijke ondernemers niet over spreken, omdat wij dan bijvoorbeeld zwak over zouden komen. Bovendien zijn vrouwen vaak minder competitie gericht en meer bereid om elkaar te helpen en te ondersteunen', aldus Tineke.

Als deze onderneemsters elkaar kunnen ontmoeten, dacht Tineke, dan zullen hun bedrijven nog meer gaan groeien.  En dat is tevens de missie van deze club: 'To help and empower business women all over the world to grow their business to the next level so that they can make more impact in the world through their business.'

Het ondernemers netwerk dat nog niet bestaat

Internationaal deed de onderneemster een soort gelijke ervaring op. Dus besloot zij om zelf een nieuw netwerk te starten voor onderneemsters met een omzet van € 100.000+ omzet en internationale ambitie. Het netwerk start in Nederland en zal dit jaar in meerdere grote steden in Europa uitgerold worden.

Volgend jaar ligt de focus voor verdere uitbreiding van de club, buiten Europa. Dit is een club waar men serieus bezig is, met pitchen, masterminden, zakendoen, kennis en netwerk uitwisselen.Leden kunnen ook andere steden bezoeken waardoor zij hun internationale netwerk snel kunnen uitbreiden. Verder is er een groot online platform beschikbaar, alleen voor leden, (een combinatie tussen Facebook en LinkedIn), waar men het bedrijf kan profileren en gemakkelijk met elkaar contact kan leggen om verder zaken met elkaar te doen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie