Porsche geeft toe: mogelijk klanten kwijtgeraakt aan Tesla

Porsche geeft toe: mogelijk klanten kwijtgeraakt aan Tesla

Redactie Baaz
De introductie van Tesla op de markt heeft behoorlijk wat verschuivingen teweeg gebracht. Het bedrijf speelt een sleutelrol in de energietransitie binnen de automotive-industrie en dat merken traditionele autobouwers ook.

Tesla is een hip, maar ook duur merk. Dat trekt bepaalde autoliefhebbers die geld te besteden hebben, liefhebbers die voorheen naar merken als Porsche trokken. Dat merkt ook Klaus Zellmer, CEO van Porsche America. Tegenover CNBC erkent hij dat er wellicht klanten van het merk over zijn gestapt naar Tesla.

CEO Porsche: ‘We hebben veel respect voor Tesla’

Ondanks dat Porsche mogelijke klanten is kwijtgeraakt lijkt de CEO geen wrok te koesteren. ‘We hebben veel respect voor Tesla en ja, ik weet zeker dat er Porsche-klanten zijn die vanwege connectiviteit en digitalisatie in de auto en het elektrische rijden geen geschikte auto vonden bij Porsche dus kochten ze ergens anders’, zo zegt Zellmer.

Porsche Mission E

Met de Porsche Mission E kan Porsche in ieder geval de klanten die overgestapt zijn naar Tesla mogelijk overhalen terug te keren bij het merk. Deze elektrische auto ziet mogelijk volgend jaar het licht. In onderstaande video zie je het debuut van de Mission E op de Nürburgring in Duitsland:

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie