Pompwagens zijn tegenwoordig elektrisch. Dit zijn de opties:

Pompwagens zijn tegenwoordig elektrisch. Dit zijn de opties:

Redactie Baaz

Voor persoonlijk en commercieel gebruik zijn palletkrikken zeer veelzijdige hulpmiddelen. Ze worden vaak gebruikt in winkels en magazijnen, en door hun afmetingen zijn ze geschikt voor persoonlijk gebruik.

Om ervoor te zorgen dat ze in verschillende maten en stijlen verkrijgbaar zijn, is het belangrijk om de verschillen tussen de verschillende soorten palletkrikken te begrijpen voordat u een nieuwe huurt of koopt. Als u op zoek bent naar een nieuwe palletkrik voor uw werkplek, lees dan verder voor een overzicht van de verschillende types.

Electrische palletjacks

Elektrische pompwagens hebben dezelfde functie als hun manuele tegenhangers, maar werken een beetje anders. In plaats van een hydraulische pomp te gebruiken, gaat elke tand van de elektrische palletkrik lichamelijk omhoog en omlaag en wordt hij bediend met knoppen of hendels.

Een elektrische palletkrik die naar verwachting 12 tot 15 uren per dag kan werken en bespaart op handenarbeid. U moet connecteren met het stopcontact tussen de gebruiksmomenten als u geen toegang hebt tot een oplaadstation of als u niet gemakkelijk kan werken met de batterij.

Elektrische krikken zijn duurder en vereisen meer training om ze te bedienen, maar ze zijn het waard als u een groot magazijn hebt of pallets over langere afstanden moet vervoeren. Als u de elektrische versie wilt kopen of huren, vindt u hieronder enkele van de meest gangbare types.

Electrische meeloopstapelaar

Het elektrische meeloopstapelaar is een batterij-aangedreven palletkrik, waarbij de operator achter of naast de stapelaar moet lopen als het die beweegt. Hij is groter dan een manuele palletkrik en het hefvermogen varieert meestal van 2.000 tot 3.000 kilo, waardoor hij goed geschikt is voor zwaardere ladingen.

Hij is nog steeds klein genoeg om door de dichtstbijzijnde ruimtes te manoeuvreren, maar door zijn grotere afmetingen kan hij moeilijk te vervoeren. Meest geschikt voor projecten op middellange afstand, standaard magazijnen

Zitpallettruck

De pallettruck wordt geleverd met een platform waar de bestuurder op kan staan. Deze versie is vergelijkbaar met de elektrische meeloopkrik, in die zin dat hij wordt aangedreven door een oplaadbare accu en vergelijkbare bedieningselementen heeft. Hij is echter veel groter en zwaarder, waardoor hij beter geschikt is voor grote magazijnen en langste afstanden.

Stapelaar met contragewicht

Als u pallets moet opslaan in hoge ruimten die buiten het bereik van een traditionele palletkrik liggen, kan de stapelaar met contragewicht de beste optie voor u zijn. Hij wordt geleverd met een zware hefmast en gebruikt de achterkant als tegengewicht om te voorkomen dat hij kantelt, waardoor hij beter is uitgerust om zware ladingen hoog boven de grond te heffen.

Elektrisch Off-Road pompwagen

De off-road elektrische palletkrik is ontworpen om te werken op ruwe of oneffen oppervlakken. Hij wordt geleverd met duurzame banden en een breder frame, en wordt aangedreven door een oplaadbare accu. Als je hem gebruikt voor transport van zware ladingen, dan dankzij de elektronica kan hij perfect zijn gebruikt in magazijnen of bouwterreinen buitenshuis. Voor iedereen die een onverharde en egalitaire vloer of bouwplaats wens is dit het perfecte product. Deze en andere elektrische pompwagens zijn te vinden op de website van STILL.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie