Podcast aanrader: Alicante

Podcast aanrader: Alicante

Redactie Baaz

De zon komt op, tijd om te werken. Je neemt 0,9 gram magische truffels af om die vervolgens op te eten. Dan ben je aan het 'microdoseren'. Gebruikers zweren erbij. Je zou er productiever en creatiever van worden en ze zijn socialer en werken to-do-lijstjes weg als nooit tevoren. Maar slaan we niet een beetje door in het integreren van drugs in ons dagelijks leven, als drugsgebruik tijdens een werkdag voortaan normaal is?

Alicante

In de nieuwste podcast-aflevering kun je onder andere dit soort onderwerpen verwachten. Samen met Shayno Numansen, Thijs van Litsenburg, Arda Kaya en Ilan Hoekstra ben jij altijd op de hoogte van de brutale kant van de journalistiek. Deze jonge redactie brengen de onderzoekende en spannende verhalen, van heel dichtbij tot ver van je bed. Zo komen we verhalen op het spoor die grappig, verdrietig of bizar zijn, maar altijd het vertellen waard. Kortom, spraakmakende jonge journalistiek van NPO Radio 1! 

Sinds kort zijn er Nederlandse start-ups die pakketjes hallucinogene paddenstoelen aanbieden om mee te microdoseren. Misschien heb je zo'n advertentie wel 's voorbij zien komen in je tijdlijn op social media. De start-ups verkopen magische truffels en geven een soort gids mee aan de koper om tot een voor hem of haar ideale dosis te komen. De websites zien er hip en gelikt uit. Naar eigen zeggen hebben ze inmiddels duizenden klanten in Nederland. Die groei is in coronatijd alleen maar toegenomen, doordat mensen wel een creativiteitsboost kunnen gebruiken.

Beluister hier:

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie