Planet B.io en Rabobank; samen werken aan een duurzame toekomst

Planet B.io en Rabobank; samen werken aan een duurzame toekomst

Redactie Baaz

Op 15 december 2020 maakten Planet B.io en Rabobank tijdens de Eindejaar bijeenkomst van de accelerator hun partnership bekend. Met dit partnership slaan het Delftse Planet B.io en de lokale bank hun handen ineen om de voedsel- en energie transitie naar een duurzamere economie te ondersteunen.

Planet B.io, de Delftse biotech hub, en Rabobank ontmoeten elkaar op het vlak een betere wereld te willen achtergelaten voor de generaties na ons. De wereld heeft enorme uitdagingen op gebied van duurzame productie, zoals dat van voedsel. Grote veranderingen moeten plaatsvinden en oplossingen moeten niet ophouden bij de landgrenzen. Er is een wereldwijde aanpak nodig in alle voedselketens. Zodat (agrarische) ondernemers méér kunnen produceren met mínder grondstoffen, dat er alternatieven komen in onze keuze voor voedsel én consumenten bewuster omgaan met hun dagelijkse eten. Planet B.io en Rabobank slaan daarom de handen ineen en gaan een partnership aan om de voedsel- en energie transitie te ondersteunen.

Planet B.io investeert in biotech ondernemers

“Planet B.io is blij met Rabobank als partner. Samen dragen we bij aan een duurzame economie door biotech ondernemers te ondersteunen, helpen groeien en innoveren”, vertelt de directeur van Planet B.io; Cindy Gerhardt. Planet B.io biedt ondernemers die gebruik maken van biotechnologie naast een unieke, professionele en inspirerende werkplek, toegang tot een breed ecosysteem van kennis en infrastructuur die beschikbaar is op de Biotech Campus Delft, waar tenslotte al 150 jaar biotechnologie wordt bedreven. Daarnaast worden ondernemers in contact gebracht met de juiste mensen die hen verder kan helpen om hun bedrijf in alle aspecten te kunnen laten groeien. 

Rabobank investeert in de toekomst

“Als bank zijn we ooit opgericht door boeren en sindsdien zijn we altijd een bank gebleven met een focus op food en agri. Daarom dragen we graag ons steentje bij aan genoeg gezond en duurzaam voedsel voor iedereen. De Rabobank produceert, vervoert of verkoopt zelf geen voedsel, maar onze zakelijke klanten wél. In Nederland en over de hele wereld. Als bank helpen we deze bedrijven, met financiële producten, maar ook met onze kennis en ons netwerk. Dat laatste door hen in contact te brengen met interessante partijen om te vernieuwen en verduurzamen. Zo sporen we de hele voedselketen aan”, vertelt Tjerk-Martijn Mulder, directievoorzitter bij de Rabobank in Delft. “De ondernemers bij Planet B.io kunnen ook op onze inzet rekenen, zodat we samen meer bereiken dan alleen.” 

Zowel Planet B.io als Rabobank werken graag met lokale partners. Om de samenwerking te vieren werden alle ondernemers en medewerkers van bedrijven die gevestigd zijn in Planet B.io getrakteerd op een koffiepakket met producten van lokale ondernemers. De samenwerking werd ingeluid tijdens een afsluitende online sessie met alle ‘bewoners’ van Planet B.io die het jaar met een ouderwetse bingo afsloten.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie