Pet-tech is de toekomst van huisdierverzorging en -voeding

Pet-tech is de toekomst van huisdierverzorging en -voeding

Redactie Baaz

Purina nodigt start-ups in de snelgroeiende markt van huisdierverzorging uit zich in te schrijven voor haar succesvolle accelerator-programma. Unleashed is het enige accelerator-programma in Europa dat exclusief gericht is op de pet-tech-industrie, een markt die alleen al in Nederland om ruim 27 miljoen huisdieren draait. De editie van Unleashed staat dit jaar volledig in het teken van technologie voor duurzame huisdiervoeding en verzorging. Purina, dochteronderneming van Nestlé en met het Purina Accelerator Lab de initiatiefnemer van de incubator, ondersteunt sinds 2020 start-ups in de pet-tech industrie.

Start-ups die zich bezighouden met bijvoorbeeld het upcyclen van ingrediënten of het gebruik van alternatieve eiwitten in dierenvoeding kunnen zich tot 31 december 2021 inschrijven voor het programma Unleashed. Inschrijvers worden vervolgens beoordeeld op de relevantie van hun idee en de schaalbaarheid en duurzaamheid van het businessmodel. De zes geselecteerde start-ups ontvangen een investering van €45.000,- en worden gedurende 24 weken ondersteund bij het versnellen van hun groei door experts uit de markt.

“Het Unleashed-programma heeft aangetoond dat zowel de deelnemende start-ups als het Purina-team profiteren van de samenwerking binnen de accelerator”, zegt Kim Bill, hoofd van het Purina Accelerator Lab. “De mantra is dan ook win-win-win, voor de start-ups, voor Purina en uiteindelijk ook voor de consumenten. Dit is de basis van het succes van de accelerator. Ik moedig alle innovatieve start-ups op het gebied van duurzaamheid en huisdieren om zich aan te melden.”

Succesvolle start-ups die eerder deelnamen aan het accelerator-programma van Purina zijn onder andere:

  • Animoscope, een startup die een digitaal platform biedt voor huisdiereigenaren om eenvoudig toegang te krijgen tot deskundig gezondheidsadvies voor hun huisdier
  • BorrowMyDoggy, een hondendeelprogramma, dat hondenbezitters in contact met lokale mensen die graag voor hun hond willen zorgen.
  • Biokind, een start-up die natuurlijke en duurzame proteïne produceert voor vee, vissen en huisdieren, ontstaan door natuurlijke vergisting van landbouwafval.
  • Pawpots, een start-up die werkt aan rechtstreekse abonnementen op vers hondenvoer

Over Purina Accelerator Lab

UNLEASHED is het eerste programma gelanceerd door het Purina Accelerator Lab om innovatieve start-ups in de huisdierverzorgingssector te ondersteunen die erop gericht zijn om met impactvolle technologie, producten en/of diensten waarde te creëren en een verschil maken voor huisdieren en hun baasjes. Deze accelerator wordt aangedreven door Research & Development en Purina streeft ernaar de middelen en diepgaande kennis, ervaring en capaciteiten op het gebied van huisdieren en voeding te delen voor de ontwikkeling van de geselecteerde start-ups.

Over Purina 

Purina is een vooraanstaande, wereldwijde producent van huisdierproducten en marktleider in het supermarktkanaal in Nederland. Purina maakt deel uit van het Zwitserse Nestlé S.A., wereldleider op het gebied van voeding, gezondheid en welzijn. Purina is van mening dat huisdieren en mensen bij elkaar horen en streeft ernaar huisdieren langer, gelukkiger en gezonder te laten leven door middel van goede voeding en zorg. Al meer dan 120 jaar is Purina een van de pioniers in het leveren van voedzame en smakelijke producten die zijn gemaakt volgens de hoogste normen van kwaliteit en veiligheid. Purina's passie voor huisdieren gaat verder dan het produceren van huisdiervoeding: in 2016 lanceerde Purina PetCare Europe de 10 Purina in Society-commitments ter promotie van huisdieren, huisdieren op de werkplek en het verminderen van het risico op obesitas bij huisdieren. Het Purina-portfolio bevat tien van de bekendste merken van huisdiervoeding, waaronder Felix®, Purina ONE®, Gourmet® en Pro Plan®. Ga voor meer informatie naar de Purina-website: https://www.purina.nl/

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie