Personeelstekort is hier het grootst

Jordi Smit
Vooral bedrijven in de kop van Noord-Holland, de provincie Utrecht en het oosten van het land kampen met personeelstekort, blijkt donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Personeeltekort regio Zaanstreek

De regio Zaanstreek voert de lijst aan. Hier zegt 36 procent van de ondernemingen een tekort aan personeel te hebben. Vooral bedrijven in de maakindustrie vinden het daar erg moeilijk om personeel te vinden. Ook in de regio Alkmaar kampen ondernemingen in de maakindustrie met dat probleem.

In meerdere bedrijfstakken personeelstekort

Ook in de regio's Utrecht en Arnhem-Nijmegen hebben relatief veel bedrijven moeite met het vinden van nieuwe krachten, maar hier doet het tekort zich voor in meerdere bedrijfstakken. In onder meer de specialistische zakelijke dienstverlening en de horeca is het voor ondernemers moeilijk om werknemers te vinden.

LEES OOK: Rek in arbeidsmarkt volgens ING nog groot

Bouwbedrijven

In de Achterhoek kunnen vooral bouwbedrijven moeilijk mensen vinden. Maar liefst 60 procent van deze bouwbedrijven zit te springen om personeel. In de kop van Noord-Holland doet het personeelstekort zich vooral voor in de sectoren vervoer en opslag en verhuur en overige zakelijke dienstverlening. De laagste percentages zijn te vinden in Flevoland en Delfzijl. In beide gebieden zegt 16 procent van de bedrijven een personeelstekort te hebben.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi