Peakz Padel wil de grootste padel community van Nederland creëren
CEO: Mieke Verduijn

Peakz Padel wil de grootste padel community van Nederland creëren

Redactie Baaz

Peakz Padel, sinds 2015 dé toonaangevende padelclub en marktleider van Nederland, wil verder expanderen én zijn community uitbreiden. Nu heeft Peakz nog clubs in 14 steden, maar de ambitie is om op korte termijn 15 clubs toe te voegen. Daarmee bouwt Peakz verder aan de grootste padel community én stimuleert het deze sport in Nederland.

Peakz: Pay & Play-concept en expansie door heel Nederland

Peakz is gestart met het concept Pay & Play en houdt hieraan vast. Zo wordt er niet gewerkt met lidmaatschappen wat de padel club onderscheidt van tennis- en padelverenigingen. De Peakz Community bestaat uit circa 75.000 spelers. Bij de KNLTB, de Nederlandse padelbond, zijn begin 2023 circa 70.000 spelers aangesloten. 

Er zijn nu veertien clubs door het hele land en er liggen concrete plannen voor nog vijftien steden inclusief de heropening van de afgebrande Peakz padel Club in Sittard. Om het netwerk van clubs verder uit te breiden werkt Peakz graag samen met ontwikkelaars, leisure- en retailcollega’s en lokale overheden.

De afgelopen jaren is Peakz hard gegroeid in zowel het aantal banen als in de breedte en kwaliteit van haar dienstverlening. Andreas Ezinga, die de afgelopen jaren leiding gaf aan het groeiende bedrijf, vat het als volgt samen: ‘We zijn van padel-pionier met enkele banen in Amsterdam gegroeid naar marktleider met inmiddels 106 banen door heel Nederland. Maar binnen het team hebben we bovendien expertise binnengebracht op het gebied van bijvoorbeeld evenementen, lesgeven, bouw en styling.’

Visie: padel als Olympische sport

Binnen de groeiambitie van Peakz staat de sport voorop. Per slot van rekening is de verwachting dat padel in 2032 olympisch wordt. Dat betekent inzetten op kwaliteit. Indoor clubs kennen een minimale hoogte van 8,5 meter i.v.m. de belangrijkste bal binnen padel; de lob. Ook uitloopstroken, ruimte tussen de banen en goede horeca zijn kenmerken van Peakz clubs.

Het doel op een Peakz club is spelers de synergie te laten ervaren tussen de beste kwaliteit op de baan en de Peakz vibe naast de baan. Padel is een sociale sport en de biertjes na afloop zijn veelal net zo belangrijk als de sport zelf. Op de club bouwt Peakz aan sterke communicaties, o.a. door het organiseren van zogenaamde Club Sessions. Een lokale clubmanager creëert sociale betrokkenheid en maakt padel toegankelijk voor een brede doelgroep. Zo kunnen ook kinderen padellessen volgen met opgeleide coaches van de Peakz Padel Academy en organiseert Peakz een Club Session genaamd de Old Jack’s voor de oudere doelgroep.

Mieke Verduijn nieuwe CEO

De organisatie van Peakz Padel groeit mee met de ambitie. Vanaf 1 januari is Mieke Verduijn CEO van Peakz Padel. Ze heeft het stokje overgenomen van Andreas Ezinga. Verduijn stuurde eerder al het operationele team van Peakz Padel aan. Andreas blijft betrokken bij de organisatie als adviseur en richt zich volledig op de expansiestrategie. Andreas Ezinga zegt over deze stap: ‘Mieke is nu een jaar binnenboord en heeft laten zien dat ze deze organisatie verder kan professionaliseren en tegelijk onze Peakz Vibe behouden.’

Het managementteam is naast Verduijn uitgebreid met Nick Hersevoort die al jarenlang betrokken is bij Peakz en die commercieel verantwoordelijk is en nieuwkomer Mark Fick voor finance.

Mieke Verduijn: ‘Binnen Peakz is de Olympische droom voelbaar, er heerst een enorme passie voor padel. Een heel mooi startpunt om vanuit te professionaliseren en expanderen, ik zie ernaar uit om met Peakz de volgende stap te zetten.’

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie