Payleven komt met mobiele pinoplossing
Payleven komt met mobiele pinoplossing

Payleven komt met mobiele pinoplossing

Redactie Baaz

In de meeste winkels of horecagelegenheden is betalen met je pinpas of creditcard de normaalste zaak van de wereld. Maar voor kleine ondernemers of zij die met betalende klanten op wisselende locaties te maken hebben, is dat minder vanzelfsprekend. Payleven lanceert vandaag hun oplossing voor mobiele pinbetalingen.

Als je als ondernemer gebruik wilt maken van huidige pin-systemen loop je al snel tegen flinke kosten aan. Zo betaal je voor een vast abonnement voor pinservices, naast de aanschafkosten voor de apparatuur. Voor het mkb is dat vaak niet op te brengen. Mobiel pinnen is al helemaal een verhaal apart.

Payleven brengt pinnen nu ook naar kleinere ondernemers, met als voordeel dat de oplossing ook mobiel bruikbaar is. Afrekenen kan overal waar wifi of een mobiele internetverbinding aanwezig is. De oplossing richt zich op kleine zelfstandigen en iedereen die vaak op wisselende locaties betalingen moet afhandelen. Denk aan taxichauffeurs, bezorgers, maar ook bijvoorbeeld rij-instructeurs.

Het Nieuwe Pinnen

Payleven bestaat uit een PIN-reader en een gratis app voor je tablet of smartphone. Via Bluetooth koppel je deze twee aan elkaar. Afrekenen is eenvoudig en werkt volgens de principes van 'Het Nieuwe Pinnen'. Je voert het transactiebedrag in de app in, waarna de klant kan afrekenen door zijn of haar betaalbas in de gleuf te steken en pincode in te voeren. Vervolgens stuurt de PIN-reader betalingen door naar de payleven app op de tablet of smartphone van de ondernemer, via diezelfde Bluetooth-verbinding. De app stuurt tenslotte de transactie veilig gecodeerd door naar de betalingsinstantie in de cloud.

De klant kan via email een bon van de transactie ontvangen. Ook krijg je in de app een overzichtje van de recente transacties en kun je met letterlijk één druk op de knop (en het invoeren van een beveiligingscode) een betaling laten terugstorten.
Payleven is doelbewust laagdrempelig gehouden. Je betaalt geen abonnementskosten, maar 2,75 procent van het afgerekende bedrag per transactie. Ook de eenmalige investering is opvallend laag: de oplossing is vanaf vandaag verkrijgbaar voor een tijdelijke introductieprijs van 49 euro, exclusief btw.

Registreren gaat zonder rompslomp via www.payleven.nl. De bijbehorende app kun je gratis downloaden. Hier vind je de app voor Android-apparaten.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie