Overstapgids 2012: GO Connect (interview)

Overstapgids 2012: GO Connect (interview)

Redactie Baaz
GO Connect is een Benelux distributeur, opgericht in 1996 en heeft zich toegelegd op de distributie van headsets, conferentietoestellen, IP-handsets, videoconferencing en gerelateerde netwerkoplossingen.

Voor dit productassortiment heeft GO Connect een uitgebreid reseller-netwerk opgebouwd van Service Providers, Operators, AV&IT integrators, videoconferencing-specialisten en UC- en ICT-resellers. Behalve het leveren van hardware voor de verschillende communicatieomgevingen levert GO Connect tevens de benodigde kennis om deze hardware geïntegreerd te krijgen in de verscheidenheid aan communicatieomgevingen. GO Connect profileert zich steeds sterker als ‘kennisdistributeur’, waarbij kennis betrekking heeft op pre-sales support, customer service, marketing en professional services.

Dit betekent dat een GO Connect reseller de keuze heeft om enkel hardware af te nemen of ook de additionele diensten. In de praktijk blijkt steeds vaker dat resellers over de juiste contacten beschikken bij hun eindgebruikers maar niet de competentie op willen bouwen om de geleverde hardware ook geïnstalleerd te krijgen in het klantnetwerk. Hiervoor kunnen zij de GO Connect professional services afnemen. Ditzelfde geldt voor het ontwikkelen van verkoopacties, evenementen of campagnes. GO Connect Marketing kan hier samen met haar resellers invulling aan geven.

Drie jaar geleden is GO Connect haar horizon gaan verbreden naar de opkomende unified communications-markt. Een communicatie omgeving die het mogelijk maakt om ongeacht locatie en tijdstip te beschikken over de verschillende vormen van communicatie zoals chat, presence, telefonie en video-conferencing. Unified communications biedt de gebruikers de mogelijkheid om locatie-onafhankelijk te kunnen blijven werken. In de praktijk betekent dit dat er geen vaste werkplek nodig is om te kunnen beschikken over je informatie en communicatie-tools. Een pc of laptop en een internetverbinding is in basis voldoende om te kunnen werken. Dit betekent dat een uc-headset vaak een vereiste is om een goed telefoongesprek te kunnen voeren, ditzelfde geldt voor een webcam in geval van videocommunicatie. De ontwikkeling van unified communications en de bredere acceptatie hiervan door de zakelijke eindgebruiker biedt onze resellers de gelegenheid uc-gerelateerde hardware te verkopen. Een bewezen groeimarkt welke zich in 2013 verder zal doorzetten.Volop kansen dus!

Unified communications oplossingen van Microsoft (Lync) en Cisco zijn in eerste instantie geaccepteerd door het grootzakelijk segment, waarbij het uc-platform op klantlocatie in het netwerk geïmplementeerd werd. Voor het mkb-segment zijn er tegenwoordig uc-oplossingen beschikbaar vanuit de cloud, waarbij de klant kan kiezen voor private of public cloudoplossingen. Voordeel hiervan is dat het uc-platform draait op een veilige locatie in een datacenter waarbij klant op basis van een maandabonnement de uc-functionaliteit afneemt, indien wenselijk zelfs met Enterprise-telefonie.

Unified communications is niet meer weg te denken in de hedendaagse communicatie- markt. Waar vroeger de verschillende vormen van communicatie te vangen waren onder de paraplu 'telecom', is dit vandaag de dag te beperkt. Telecom is een onderdeel van de totale communicatiebehoefte van klanten. Unified, het samenvoegen van de verschillende vormen van communicatie heeft de toekomst, waarbij er een belangrijke rol voor GO Connect weggelegd is om onze partners daarover te informeren en te trainen. De UC Connectivity Suite voor Microsoft Lync is een verkooptool die GO Connect ontwikkeld heeft voor haar resellers om op overzichtelijke wijze klanten te kunnen informeren over hardware welke geconnecteerd kunnen worden op Lync-omgevingen. Behalve communicatie-randapparatuur levert GO Connect ook Session Border Controllers (SBC’s) van Sonus, het voormalige NET, om een Lync-omgeving te koppelen aan de bestaande telefonie-omgeving.

Leveranciers die vertegenwoordigd zijn in de vernieuwde UC Connectivity Suite voor Microsoft Lync zijn: Plantronics, Polycom, Microsoft, Busylight en Sonus.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie