Overeenkomst.nl maakt rechtshulp voor starters betaalbaar

Overeenkomst.nl maakt rechtshulp voor starters betaalbaar

Redactie Baaz

Traditionele advocatuur in Nederland is duur en voor MKB-ondernemers en starters vaak onbetaalbaar. Deze maand is overeenkomst.nl gelanceerd die rechtsbijstand voor deze groep weer bereikbaar maakt.

Overeenkomst.nl is in samenwerking met Elma Multimedia gelanceerd door econoom en voormalig advocaat Antonie Kerstholt. Hij is van mening dat er binnen de advocatuur te weinig gedaan wordt met nieuwe ontwikkelingen en rechtshulp vaak te duur is. De website biedt daarom een complete verzameling professionele contracten en documenten van topadvocaten tegen een scherpe budgetprijs.

Daarnaast kunnen ondernemers documenten tegen een laag tarief binnen een uur laten doorlezen door een ervaren advocaat. Volgens Kerstholt zit er nog veel ‘lucht’ in de tarieven die door de traditionele advocaten worden gehanteerd. 'Ik hoop dat advocaten door dit initiatief tot een nieuw inzicht komen. Het is in deze tijd namelijk niet vanzelfsprekend om hetzelfde contract meerdere keren aan verschillende cliënten te verkopen tegen een tarief, waarbij cliënten de oorspronkelijke overheadkosten steeds weer moeten betalen. Deze lucht in de tarieven kan er voor specifieke doelgroepen als het MKB best uit. Als econoom heeft deze prijsstelling in de advocatuur mij altijd het meeste verbaasd.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie