Overal en altijd op tijd met de Casio Edifice
We reviewen het Casio Edifice wereldhorloge

Overal en altijd op tijd met de Casio Edifice

Redactie Baaz
Wanneer je veel onderweg bent, verlies je snel de tijd uit het oog. Casio wilt met het Edifice-horloge globetrotters tegemoet komen met een handige pair-functie en meer!

Het horloge is tegelijkertijd stijlvol en stevig vormgegeven, en komt in twee uitvoeringen: een chique edelstalen uitvoering en een wat stoerdere zwarte uitvoering. Op het horloge vind je verschillende aanwijzers, ondermeer een kalender, een stopwatch en de tijd zelf natuurlijk. Deze heeft twee aanwijzers, een plaatselijke tijd en een internationale tijd.

Stel: je bent in het buitenland en je wilt de tijd aanpassen naar de plaatselijke tijd, dan doe je dit snel en simpel met een druk op de knop. Via je smartphone wel te verstaan. Het horloge maakt via bluetooth verbinding met een smartphone, door middel van de handige Casio Watch+-app. Deze kun je gratis downloaden voor iOS en Android. Hiermee stel je in welke tijd de hoofdaanwijzer moet aangeven via een wereldkaart. Bezoek je vaker een bepaalde plek, dan kun je deze instellen op het horloge waarmee je met een druk op de knop in een keer die tijd kunt weegeven.

Verder biedt de app diverse handige secundaire functies. Zo houdt deze een log bij van je stopwatch-gegevens tot op een duizendste van een seconde, kun je een alarm instellen en zit er een phone finder-knop op het horloge. Het horloge werkt op zonne-energie en gaat 33 maanden (!) mee zonder op te laden wanneer je de powersafe functie gebruikt.

De edelstalen uitvoering kost je 299,- euro, voor de zwarte uitvoering betaal je 399,- euro. Ook is er een limited edtion Red Bull Racing-variant beschikbaar, deze kost 569,- euro.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie