Out now: Eindejaarsspecial 2018

Redactie Baaz
2019 wordt een een fantastisch jaar. In deze gezamenlijke editie van Baaz en WINMAG Pro sluiten we 2018 op gepaste wijze af en werpen we een blik op het aangevangen jaar.

Baaz magazine ontvangen? Gratis abonneren doe je hier.

Eindbaaz: Remco Frühauf (Informer)

Boekhoudsoftware ontwikkelt zich razendsnel. Aan het voorfront van elektronische facturatie, automatisering en connectiviteit staat Informer. Met gerenommeerd kleinbedrijf- en ZZP-pakket InformerOnline bewees de softwareoplosser ogenschijnlijk moeiteloos mee te kunnen gaan met de tijd. De recente winst van de Robotic Accounting Contest 2018 bevestigt een vooruitstrevende toekomstvisie: om te achterhalen wat de toekomende tijd biedt voor het bedrijf, spraken we Remco Frühauf, CEO van Informer.

Review: WorkForce Pro WF-C8690 DTWF

Met de WorkForce Pro WF-C8690 DTWF van Epson haal je als bedrijf een inkjetprinter binnen die uitermate geschikt is voor zakelijke toepassingen. Het bevat een eenvoudig te gebruiken 5"-kleurentouchscreen, een alfanumeriek toetsenbord en een aantal functieknoppen. Onder het voorpaneel bevindt zich een poort voor een USB-stick.Wij testen het product uitvoerig..

Interview: Jarno van Hurne (Exact)

‘De productiviteit kán omhoog. Ondernemers kunnen succesvoller zijn. Het MKB in Nederland kan sterker worden, mits bedrijven als Exact ondernemers uitdagen om gebruik van automatisering aan de kaak te stellen.’ Om te achterhalen wat softwaremarktleider Exact voor 2019 in petto heeft, spraken wij Jarno van Hurne, Global Solution Marketing Director bij Exact.

Achtergrond: Het nieuwe belastingstelsel

Als je als kabinet iets wilt bereiken waar mensen tien jaar later nog over praten, dan moet je de belasting veranderen. Er is geen ander overheidsinstrument dat zo direct ingrijpt in de levens van mensen én bedrijven. En laat het veranderen van het belastingstelsel nu net één van de speerpunten zijn van het nieuwe kabinet. Het belastingstelsel moet makkelijker worden, in plaats van moeilijker. De vraag is echter of dat gaat lukken. Want waar aan de ene kant gesneden wordt, daar dreigen ergens anders een hele berg aan nieuwe belastingregels te ontstaan.

Interview: Pro Warehouse

Pro Warehouse is een bedrijf dat organisaties helpt succesvol te transformeren naar Apple. Het bedrijf richt zich uitsluitend op Apple, wat Pro Warehouse in Nederland uniek maakt. Naast Apple-producten biedt Pro Warehouse volledige bijbehorende service. Het bedrijf is er dan ook bij het gehele aankoop- of vervangingstraject.

Achtergrond: Is de vingerafdrukscanner echt zo veilig als we denken?

Is de ene vinger waardevoller dan de andere? Als het gaat om beveiliging wel. Dat bleek in 2014 na een geruchtmakende demonstratie van de Duitse ethische hacker Jan Krissler. Aan de hand van zelf genomen en publieke foto’s wist hij de vingerafdruk van Ursula von der Leyen, de Duitse minister van Defensie, na te maken. ‘Na afl oop van deze presentatie zullen alle politici in het vervolg wel handschoenen dragen als ze over straat lopen’, grapte hij.

Baaz Ethics: Koos Hoogland

Is 2018 het jaar geworden wat we er van verwachtten? Ook als ondernemer, of je nu grootindustrieel, MKB-er of ZZP'er bent, is de decembermaand hét moment om te overdenken hoe goed je het hebt gedaan. Maar de vraag is natuurlijk, wat 'goed' is in dit verband: targets gehaald, winstcijfers opgestuwd, dividend uitgekeerd? Of: producten geïnnoveerd, milieuaspecten geïntegreerd, personeelsbeleid op orde? Twee totaal tegengestelde definities van ‘goed’. Of kunnen deze twee toch samengaan? Wanneer ben je eigenlijk een ‘goede’ ondernemer?

 

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie