Out now: Baaz 4.2017

Redactie Baaz
In de vierde Baaz van 2017 bieden we je waardevol advies van gastexperts, ondernemers uit de praktijk en de vertrouwde redacteuren. Rode draad is dit keer MVO en duurzaamheid. Dat is overigens veel meer dan zonnepanelen plaatsen en afval scheiden, zo blijkt uit deze niet te missen editie.

Eindbaaz Jeroen De Wit

Jeroen De Wit (29) staat aan het hoofd van een scale-up met een miljoenenomzet en kantoren in zes verschillende landen: Teamleader. Het in Gent opgerichte technologiebedrijf dat een cloud-based oplossing voor CRM, projectmanagement en facturatie voor het MKB biedt, is bezig aan een ware opmars binnen Europa. Tijd om de Vlaamse CEO te vragen hoe hij dat toch flikt.

Out now: Baaz 4.2017Kick.start

Ontzettend gedreven ondernemers die vertellen over hun startup. Vaak is een behoorlijk geniaal idee erachter verantwoordelijk voor het succes. Vraag dat maar aan kickstarters Swapfiets en Bomberbot!

Weg met die stress!

Stress vergalt ons werkplezier, is ongezond, de prestaties worden minder en een fikse burn-out ligt op de loer. Er ligt een belangrijke taak voor werkgever en werknemer om bovenstaande te voorkomen. 

Wat is dé flexwerkplek van 2017?

De jury is er uit na liters koffie, uren wifi en talloze bagels zalm: dit zijn de winnaars van de ASUS Flexplek Test 2017...

Zakendoen in een ontwikkelingsland... En dan?

Nederlandse ondernemers die zakendoen met ontwikkelingslanden zien daar veel winstkansen. Zij willen ook graag verantwoord ondernemen, maar hebben moeite dit concreet te maken. MVO Nederland biedt hulp.

De brug tussen opleiding en bedrijfsleven

Opleidingen sluiten vaak praktisch te weinig aan op het bedrijfsleven. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat dit verbetert?Out now: Baaz 4.2017

Dag in/Dag uit: Teaching Lab Delft

In september opende het Teaching Lab van de TU Delft: een plek speciaal ingericht voor onderwijsontwikkeling. Docenten kunnen er experimenteren met hun onderwijs, ervaringen delen en samenwerken met collega’s.

Baaz #100

De vetste must have-gadgets van grote legendarische fabrikanten en kleine cultmerken. In deze Baaz onder meer stevige stappers, een espressomachine voor in de auto en stijlvol glaswerk.

De zin en onzin van cybersecurityverzekeringen

Met de GDPR-wetgeving in aantocht slaan veel verzekeraars hun slag met diverse cybersecurityverzekeringen. Maar bieden deze verzekeringen eigenlijk wel meerwaarde?

Out now: Baaz 4.2017Geen startup kan om duurzaamheid heen

Zijn er eigenlijk nog startups die niets met duurzaamheid doen wanneer het aankomt op het product of dienst dat ze aanbieden? Sommige jonge bedrijven steken echter boven het maaiveld uit met extra opvallende innovaties.

Waarom 'diversiteit' echt geen modewoord is

De strijd om diversiteit is nog lang niet gestreden: de Nederlandse werkvloer moet meer divers. Waarom? En wat zijn de grote voordelen van diversiteit eigenlijk?

Volledig elektrisch rijden is geen science fiction meer

Lange tijd leek volledig elektrisch rijden een ding voor mensen met veel geld, geduld en vertrouwen in een Utopie op vier wielen. Dat idee ligt gelukkig zo goed als aan diggelen.
 

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie