Ouderschapscursussen om vechtscheidingen tegen te gaan?

Ouderschapscursussen om vechtscheidingen tegen te gaan?

Redactie Baaz

Een vechtscheiding kan voor kinderen als traumatisch worden ervaren. RTL heeft op 22 februari een nieuwsitem besteed aan dit feit.

Een van de mogelijkheden die hier werd geopperd om vechtscheiding tegen te gaan is een ouderschapscursus. Ouders worden dan verplicht om bij een zwangerschap een gedragscursus te volgen. De meningen zijn er over verdeeld of dit een goede oplossing is of dat dit te ver gaat. Daarnaast werd er aangegeven dat men nog steeds niet weet waar ze precies terecht kunnen als ze te maken hebben met een vechtscheiding. Is dit niet het probleem dat aangepakt zou moeten worden?

Hoge aantallen scheidingen

In het nieuwsitem van RTL werd aangegeven dat er elk jaar zo’n 16 duizend kinderen slachtoffer zijn van een vechtscheiding. De kans dat een huwelijk strandt is ongeveer 40 procent. Het gaat dus om een groot aantal scheidingen per jaar. Een scheiding is een zeer nare ervaring, die we natuurlijk het liefst allemaal vermijden.

Traumatische ervaring kinderen

Vechtscheidingen zouden voorkomen moeten worden in het belang van de kinderen. In persoonlijke sfeer kunnen de emoties hoog oplopen en conflicten kunnen onvermijdelijk zijn. Door de emoties kan men de situatie soms niet meer helder over zien. Wanneer de emoties hoog oplopen en het onmogelijk lijkt om de scheiding op een nette manier af te ronden dan is het het beste om een jurist in te schakelen.

Echtscheiding jurist

Een jurist is iemand die met een neutrale blik de situatie kan bekijken en jouw belangen kan behartigen. Je hoeft hierdoor zelf geen strijd meer aan te gaan met uw ex partner. Dit zal voor uzelf en uw kinderen een hele fijne oplossing zijn. Een jurist kan u helpen met het correct vaststellen van de alimentatie en kan bemiddelen in de schikking (inboedel). Bent u op zoek naar een jurist met een specialisatie op dit gebied kijk dan eens op de website van Leggle.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie