Originele ideeën voor een bedrijfsfeestje

Redactie Baaz
Een bedrijfsfeest is een heel belangrijk onderdeel van de bedrijfscultuur, omdat je hierbij dichter bij elkaar komt. Het zorgt er voor dat werknemers ook een informele band met elkaar op kunnen bouwen. Dit is goed voor de samenwerkingen in het bedrijf en het zorgt voor een goede cultuur! Het kan echter lastig zijn om elk jaar met originele ideeën te komen die leuk zijn voor iedereen. In dit artikel vind je een aantal leuke tips voor je bedrijfsfeest.

Kookworkshop

Het ideale bedrijfsfeestje is er een waar je een feestje met teambuilding kunt combineren. Daarom zijn kookworkshops enorm populair bij bedrijven. Hier kun je namelijk in groepen een heerlijk diner maken, wat enorm goed is voor de teambuilding. Daarna eet je dit gezellig met elkaar op en proef je elkaars gerechten. Niet alleen is dit goed voor de samenwerking en de gezelligheid, maar het is ook goed voor mensen hun kook-skills! Dat is een ideale win-win situatie! Een kookworkshop is vaak ook heel erg gezellig en hier spelen de kookworkshop gevers ook enorm goed op in.

Toernooi organiseren

Een andere manier om teambuilding met een feestje te combineren is door te kiezen voor het organiseren van een leuk toernooi. Dit kan een tafelvoetbaltoernooi zijn in een gezellige kroeg, maar ook een online pokertoernooi waarbij je iedereen bij elkaar zet in een ruimte. Een beetje zoals je vroeger de LAN-parties organiseerde. Dit kan een enorme euforie creëren bij de werknemers en als je het helemaal spannend wilt maken kun je natuurlijk allerlei soorten inzet gebruiken. Zo kan het organiseren van een toernooi een verfrissend idee zijn voor een bedrijfsfeestje. Een beetje competitie doet wonderen voor teambuilding.

Paintballen

Een heel populair bedrijfsuitje is het organiseren van een paintball sessie bij een paintballbedrijf. Er is geen uitje dat zo voor teambuilding zorgt als paintballen. Bij paintballen is een goede strategie belangrijk, wanneer je dit niet hebt zul je veel balletjes moeten ontvangen. In tegenstelling tot de andere ideën is paintballen dus een erg goede manier om je personeel te laten samenwerken.

Escape room

Sinds een aantal jaar zijn de escape rooms helemaal in. Veel mensen gaan met een groepje vrienden naar een escape room om proberen samen te ontsnappen. Escape rooms zijn het perfecte voorbeeld van het bundelen van de krachten en een goed portie spanning. Hierdoor is dit uitje ook zeer geschikt voor bedrijfsuitjes.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie