Ontdek hoe je de energie in jouw team kunt activeren en omzetten in blijvend betere prestaties.

Ontdek hoe je de energie in jouw team kunt activeren en omzetten in blijvend betere prestaties.

Redactie Baaz

Er is geen ander boek over teamontwikkeling waarin de test, modellen en tools zo stevig verankerd zijn in empirisch onderzoek en aantoonbaar zorgt voor bruisende teams. Bij ruim 65% van de teams is binnen 4 maanden na de start van een traject een significante verbetering van de energie te zien.

Expert op het gebied van teamenergie Cees van der Zwan deed 6 jaar lang wetenschappelijk onderzoek en onderzocht 100 teams. Alle inzichten uit zijn proefschrift Naar energieke teams zijn voor het boek Teamenergie doorontwikkeld en toegankelijk gemaakt. Het bevat een unieke TeamenergieMeting gevalideerd door VU, TU delft in samenwerking met BU St. Gallen uit Zwitserland.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat teamenergie de beste voorspeller van teamsucces is. Teams waar energie aanwezig is presteren tot wel 40 procent beter, hebben een lager verloop en kennen minder verzuim. En dat is zeer actueel omdat energie in deze tijd van arbeidskrapte en hoge werkdruk steeds meer wordt gezien als dé factor voor duurzaam succes. Dit praktische, wetenschappelijk onderbouwde en effectieve boek komt dan ook als geroepen.

Teamenergie beantwoordt de volgende vragen:

  • Teamenergie: wat is het?
  • De TeamenergieMeting: waar staat het team?
  • Hoe ontwikkel je een duurzaam presterend team?

In deel I staat Teamenergie uitgebreid stil bij welke zes verschillende energieën samen teamenergie vormen.  In deel II staat de TeamenergieMeting centraal. Daarin draait het om de vraag: waar staat het team? In dat deel biedt het boek een online meting. In deel III staat Teamontwikkeling centraal. In dat deel wordt het TeamontwikkelModel gepresenteerd en ingegaan op de vraag in welke fasen teams kunnen zitten, hoe je kunt ontwikkelen en uitgroeien tot een duurzaam presterend team.

Na het lezen van Teamenergie weet je hoe dankzij de unieke meting hoe het met de energie in het team staat, krijg je advies, heb je een concreet plan en kan je direct aan de slag met het verbeteren van de energie.  

Cees promoveerde in 2017 aan de Vrije Universiteit Amsterdam op zijn onderzoek naar energie in teams. Sindsdien hebben Leonie en Cees meer dan 300 teams in kaart gebracht, begeleid of ondersteund met als doel meer plezier en betere resultaten te realiseren. Sinds 2021 zijn Leonie en Cees managing partner bij COURIUS, specialisten in de menskant van veranderen. Zij werken o.a. bij ICT-bedrijven, onderwijs en bij gemeenten in binnen- en buitenland. Ze zijn veelgevraagd gastdocenten. 

Het proefschrift vind je op www.teamenergie.nl.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie