Ontdek hier de vijf te vermijden valkuilen voor startups

Jeroen van Onselen
Leer de vijf valkuilen die je kunt vermijden als startup.

Bij Baaz schrijven we veel over succesvolle startups, en vooral over wat je wel moet doen. Andersom beredeneerd zijn dit de vijf no-no's voor iedere startup.

Te snel geld lenen

Startkapitaal ja, teveel geld lenen nee! Trap niet in de valkuil dat je dede lening niet op tijd kunt  terug betalen. Liever Hollands zuinig, dan Amerikaans op krediet.

Te veel werknemers

Te veel personeel is een grote no-no. Je bent slimmer bezig als je werkt met flexibele krachten, want die zet je in (lees: betaal je) als je werk voor ze hebt. 

Geen businessplan

Een goed begin is het halve werk. Voordat je ook maar iets gaat doen, zorg dat je een uitgekristalliseerd businessplan maakt.  En werk dat plan iedere keer bij wanneer de praktijk daar om vraagt. 

Ontbrekend management

Ja, de zaken gaan goed. Wacht even, daardoor heb je het zo druk dat je het niet alleen meer kan. Investeer in betrouwbaar management in. Een betrouwbaar management is niets anders dan een betrouwbare rechterhand. Of twee betrouwbare rechterhanden.

Gebrek aan kapitaal

Venture capital, crowdfunding of private equity. Het zijn dure woorden voor kapitaal. Geld! Investeer veel tijd in het zoeken naar geldschieters, zodat je verder kunt groeien.

afbeelding van Jeroen van Onselen

Jeroen van Onselen | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jeroen