Ontdek de bijzondere wijken in Barcelona

Ontdek de bijzondere wijken in Barcelona

Redactie Baaz

Je kent de stad waarschijnlijk van de Sagrada Familia, zijn bekende voetbalclub en kunstenaar Gaudí: Barcelona. Zon, zee, strand, kunst, cultuur: noem maar op, en deze stad heeft het! Zelfs in het najaar liggen de temperaturen nog zo hoog, dat je hier gewoon kunt rondlopen in je zomerkleding. Naast alle bekende bezienswaardigheden, heeft Barcelona nog veel meer te bieden. Wil je graag naar deze stad of ben je er al eens geweest en heb je de bekende attracties al bezocht? Lees dan deze blog voor unieke wijken in Barcelona waar je echt geweest moet zijn!

 

Gràcia

Als je houdt van een levendige sfeer, moet je Gràcia bezoeken. Deze gezinsvriendelijke Bohemian wijk is een van de drukste wijken van Barcelona. Iedereen is welkom in Gràcia. Deze wijk staat bekend om zijn diverse eetcultuur, je kunt hier namelijk restaurants en gerechten vinden van over de hele wereld. Daarnaast is dit dé plek als je op zoek bent naar unieke kleding en souvenirs. Er zijn namelijk veel winkels met Bohemian kleding, maar ook tweedehands- en platenwinkels. Voor ieder wat wils dus! Ook voor een avondje uit kun je je uitleven in Gràcia. En ben je met kinderen? In de wijk staan veel speeltoestellen waar zij hun energie kwijt kunnen. 

El Born

Bezoek je graag plekken met een geschiedenis? El Born is namelijk een van de oudste wijken in Barcelona. Aangezien deze wijk dicht bij andere stadsdelen ligt, kun je deze makkelijk meenemen in je planning voor een weekend Barcelona. Deze wijk is erg makkelijk bereikbaar en ligt rondom Santa Maria del Mar; een kerk. Als je de zijwegen die rond de kerk liggen inloopt, ben je er eigenlijk al. Je zult de wijk herkennen aan de unieke winkels, schattige koffietentjes en natuurlijk het bekende Picasso museum.

Barri Gòtic

Barri Gòtic is de oudste wijk van Barcelona. Deze Gotische wijk is dan ook zeker een must-visit als je nieuwsgierig bent naar de geschiedenis en vroegere architectuur van de stad. Je kunt hier oude stadsmuren terugvinden met Romeinse overblijfselen. Daarnaast staan er nog middeleeuwse huizen in deze wijk. Overdag kun je hier je ogen uitkijken, leuke souvenirs kopen in een van de eeuwenoude winkels en bier drinken in een pub. 'S avonds is hier ook genoeg te doen, er zijn namelijk allerlei verschillende barren en clubs met diverse thema’s. Aangezien Barcelona een grote en toeristische stad is zul je hier veel mensen tegenkomen, maar in de Barri Gòtic wijk zijn ook veel straten waar je de rust kunt opzoeken. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie