Online winkelen is ongekend populair

Redactie Baaz
De omzet van webwinkels is in de eerste helft van 2011 gestegen naar een totaal van 4,25 miljard euro.

Uit een halfjaarlijks onderzoek van Blauw Research (in opdracht van Thuiswinkel.org) is gebleken dat het totaal aantal bestellingen met dertien procent is toegenomen. 'Dit betekent dat er iedere dag zo’n 200.000 online bestellingen worden geplaatst. Consumenten bestellen steeds vaker en makkelijker ook kleinere bestellingen via internet', stelt Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org. Dat er steeds makkelijker kleine bestellingen worden gedaan is ook terug te zien in de daling van het gemiddeld besteed bedrag.

De groei in omzet is vooral te danken aan twee sectoren: travel en telecom. De omzet van de online reiswinkels steeg met acht procent naar 1,83 miljard euro. De telecomsector zag de omzet zelfs stijgen met 23 procent naar 540 miljoen euro.

Ondanks de crisis blijven consumenten gewoon erg enthousiast om online te winkelen, zegt Frank Sibbel, managing partner van Blauw Research. Het rapport verwacht dat de markt in de tweede helft van 2011 ook met tien procent zal groeien. De omzet van 2011 komt dan op een totaalbedrag van negen miljard euro uit.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie