Online studentenbanenplatform Zenjob start in Nederland

Online studentenbanenplatform Zenjob start in Nederland

Redactie Baaz
Versoepeling coronamaatregelen doet vraag naar flexibel personeel in horeca, logistiek en retail flink stijgen

Zenjob, een van de grootste en snelst groeiende online platform voor studentenbanen in Duitsland, strijkt vanaf vandaag officieel neer op Nederlandse bodem. De komst naar Nederland is de allereerste Internationale uitbreiding van Zenjob. In de toekomst zullen meer landen volgen. Het bedrijf onderscheidt zich door het aanbieden van zowel flexibele last-minute banen als bijbanen voor langere termijn en supersnelle uitbetaling. Na een succesvolle pilot in Amsterdam is Zenjob nu actief in Den Haag, Groningen Haarlem, Leiden, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg en Utrecht en zal de komende maanden in meer Nederlandse studentensteden actief zijn.

Groeiambities in Nederland

De Nederlandse tak van Zenjob staat onder leiding van Country Manager Bas Geluk: “In Nederland hebben we vorig jaar met succes een pilot afgerond. Inmiddels hebben naast veel Duitse, ook veel Nederlandse bedrijven zich bij Zenjob aangemeld in hun zoektocht naar gekwalificeerd en flexibel personeel en groeit het aanbod van studenten hard”. De ambitie van Zenjob in Nederland is om tegen het einde van dit jaar tenminste 800 talenten aan het netwerk te hebben toegevoegd, en een omzet te realiseren van 2.5 miljoen euro.

Versoepeling pandemie-maatregelen verhoogt vraag naar flexibel personeel

Fritz Trott, CEO van Zenjob: “Nederland is voor ons een aantrekkelijke markt met een enorm aanbod aan studenten. De focus lag eerst op Amsterdam en we breiden nu al uit naar andere studentensteden. Onder andere onze succesvolle pilot vorig jaar, heeft ons doen besluiten om de Nederlandse markt te gaan veroveren. Ook is er door de versoepeling van de coronamaatregelen straks een enorme vraag naar flexibel personeel. Voor studenten zijn flexibele banen een uitkomst. Zij willen nou eenmaal zelf bepalen wanneer en hoe vaak ze werken, zodat ze dit goed kunnen combineren met studie én studentenleven. Wij kunnen dan ook niet wachten om Nederlandse studenten van een leuke en uitdagende bijbaan te voorzien!” Bas Geluk, Country Manager Zenjob Nederland vult aan: “Geleidelijk is Nederland weer open aan het gaan en we zien een stijgende vraag naar personeel in branches zoals retail, logistiek en horeca. In de laatste maanden zien wij meer vraag naar personeel voor bezorgdiensten omdat er hierin veel nieuwe spelers op de markt zijn gekomen. Wij zijn actief in al deze sectoren van e-commerce, hospitality en retail tot aan logistieke dienstverlening en bezorgdiensten, waardoor wij snel en effectief in deze vraag kunnen voorzien, voor zowel onze business partners als onze talenten.”

Zenjob app

Door een eenvoudige app op de mobiele telefoon (Android/iOS) te downloaden, kunnen studenten zich inschrijven. Daarna volgt een kort intakegesprek om de studenten te screenen en te bepalen welke banen het beste passen bij de persoon. Vervolgens krijgen ze dagelijks banen in de omgeving aangeboden via de app. De app zorgt er bovendien voor dat zakelijke gebruikers ook snel en gemakkelijk 24/7 werknemers kunnen boeken, waarna Zenjob alles voor ze uit handen neemt.
Voor de zakelijke gebruiker onderscheidt Zenjob zich onder andere door de snelheid waarmee ze flexibel personeel kunnen inzetten. Hierdoor kan de werkgever op basis van vraag en economische omstandigheden personeel inzetten op elk gewenst moment, wat minder risico’s met zich meebrengt.

Snelle uitbetaling

Studenten krijgen na het voltooien van het werk het loon wekelijks uitbetaald. Dit maakt het bijzonder aantrekkelijk voor studenten die op zeer korte termijn geld willen verdienen.

Interne trainingen & opleidingen

Zakelijke klanten kunnen bij Zenjob terecht voor zorgvuldig geselecteerde kandidaten. In een persoonlijk gesprek met kandidaten wordt gecontroleerd op kwalificaties en gevraagd naar voorkeuren. Het innovatieve matchingsysteem zorgt ervoor dat vacatures alleen aan de meest geschikte kandidaten worden getoond. Daarnaast biedt Zenjob opleidingen om geïnteresseerde studenten zo een bredere selectie aan werk te kunnen aanbieden. In samenwerking met partners traint Zenjob bijvoorbeeld studenten in het gebruik van een kassasysteem en worden er interne opleidingen georganiseerd voor service en catering. Als speciale werkkleding is vereist voor een baan, dan zorgt Zenjob tevens voor de juiste uitrusting. Internationale studenten die de Engelse taal spreken kunnen zich ook aanmelden bij Zenjob mits ze aan de juiste eisen voldoen.

Startup

Zenjob werd opgericht in 2015 en is inmiddels de grootste aanbieder van flexibele banen in Duitsland. Het bedrijf begon als een startup en heeft verschillende gerenomeerde investeerders als AXA Venture Partners, Acton Capital Partners, Redalpine and Atlantic Labs aan zich weten te binden. Zenjob is inmiddels uitgegroeid naar een scale-up en heeft tot nu toe 50 miljoen euro aan investeringen opgehaald. Het bedrijf wordt gerund door een drie- koppige leiding: CEO Fritz Trott, Chief Innovation Officer Cihan Aksakal en mede-oprichter en Managing Director Frederik Fahning.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie