Online afrekenen via n pagina

Redactie Baaz
WebArchitects, een leverancier van e-business-, CMS- en integratieoplossingen, introduceert Express Checkout. Dit is een nieuw hulpmiddel dat moet bijdragen aan de conversie van kijker tot koper.
Het idee is dat consumenten direct door kunnen gaan naar de bestelpagina, zonder dat zij eerst hoeven in te loggen. Op deze pagina is het mogelijk om contact- en adresgegevens in te vullen, de daadwerkelijke bestelling door te geven en de bezorgkosten te zien. Vergelijkbare webwinkels maken bij het afrekenen van een winkelwagentje gebruik van verschillende webpaginas.

Uit onderzoek is gebleken dat zestig procent van de bezoekers van een gemiddelde webshop voortijdig het bestelproces verlaat. Dit heeft in veel gevallen te maken met een langdurig of onduidelijk stappenplan, waarin de consument op verschillende webpaginas de bestelling moet berekenen, persoonsgegevens in moet voeren, betalingsvoorkeur aan moet geven en vervolgens de laatste controle en bevestiging moet geven. Volgens WebArchitects zal een webwinkel die gebruik maakt van Express Checkout hier minder last van hebben, omdat de consument in n oogopslag weet waar hij of zij aan toe is.
Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie