Onfido en Intergiro ondersteunen Fundof om met gratis Visa debetkaart fooien mogelijk te maken

Onfido en Intergiro ondersteunen Fundof om met gratis Visa debetkaart fooien mogelijk te maken

Redactie Baaz

Fundof, een platform dat creatieve professionals slimme betalingen biedt, gaat samenwerken met Onfido en Intergiro voor de lancering van een gratis Visa™ debetkaart en betaalrekening, waarmee creatieve professionals hun ontvangen fooien rechtstreeks kunnen uitgeven en overmaken.

Fundof lost twee problemen op waar elke creatieve professional mee te maken krijgt. Het feit dat je bio link tools moet koppelen aan verschillende online betaaldiensten en, erger nog, dat je dagen of langer moet wachten op je geld na het ontvangen van donaties van fans. Fundof biedt een bio link tool met een geïntegreerde fooienpot, plus een account met een gratis Visa debetkaart. Gebruikers kunnen op hun Fundof profiel een storefront creëren met al hun waardevolle links, evenals donaties accepteren op dezelfde pagina. Dankzij de Visa kaart kunnen gebruikers de fooien die ze via Fundof ontvangen direct uitgeven, zonder te hoeven wachten op een bankoverschrijving en zonder extra kosten.

Fundof werkt samen met Onfido en Intergiro om klanten in 30 Europese landen, waaronder Frankrijk, Nederland en Duitsland, aan te sluiten op het Fundof platform. Creatieve professionals kunnen zich inschrijven met een foto van een geldig identiteitsbewijs (ID) en een selfie. Onfido controleert eerst of het identiteitsbewijs echt is en niet frauduleus, en koppelt het vervolgens aan de selfie van de gebruiker. Na dit 30 seconden durende proces van identiteitsverificatie en bevestiging van Intergiro's geautomatiseerde onboarding systeem, krijgen de creatievelingen een gratis Fundof betaalrekening en Visa debetkaart, ondersteunt door Intergiro's embedded banking technologie. Op deze manier kunnen ze onmiddellijk geld uitgeven, overmaken en ontvangen van volgers over de hele wereld, rechtstreeks vanaf hun Fundof rekening.

"Fundof maakt de interactie met fans en het ontvangen van support eenvoudig. In veel landen wordt niet meer met contant geld betaald, maar tegenwoordig kunnen fans een donatie doen via een QR-code en ontvangen wij de betaling rechtstreeks, klaar voor gebruik met de Visa debetkaart. Hierdoor hoeven wij niet meer een hoop kleingeld mee te dragen, van de fooi die we krijgen van onze fans," aldus Johannes Badzura van de Berlijnse band Bad Hammer. "Onboarding op het platform ging snel en probleemloos, en dankzij het identiteitscontrole proces weten fans zeker dat wij de echte Bad Hammer band zijn en geen frauduleus account. "Fundof heeft de manier waarop we werken als band veranderd. Wij blijven verbonden met onze fans via de profielpagina met alle relevante links naar onze muziek, video's, producten en sociale pagina's. Dankzij de naadloze verbinding met de directe betalingsfunctie geeft de Fundof debetkaart onmiddellijk toegang tot het geld na een fooi van een fan. Zo kunnen wij geld ontvangen en het meteen uitgeven aan een nieuwe videoclip of een lekker kopje koffie."

"Bij Fundof draait alles om probleemloze betalingen en directe toegang tot financiële middelen. De enige manier om dit op een veilige en vertrouwde manier te bereiken was via deze unieke samenwerking met Onfido en Intergiro," aldus Joakim Hultin, mede-oprichter van Fundof. "We wilden de ultieme tool creëren om contentmakers te helpen geld te ontvangen en om hun trouwe fans de mogelijkheid te bieden om met slechts één klik op elk platform donaties te doen."

Het kunnen de identiteit verifiëren van Fundof-gebruikers. Dit schept vertrouwen binnen de gemeenschap van creatievelingen," aldus Alex Valle, Chief Product Officer bij Onfido. "Gebruikers verwachten steeds meer een gebruiksvriendelijke en snelle digitale ervaring, en we zijn blij dat we Fundof kunnen ondersteunen bij het voldoen aan de wettelijke regelgeving en het voorkomen van fraude. Onfido biedt een ervaring die zowel snel als veilig is en maakt een transparante en veilige omgeving mogelijk voor contentmakers om zich te laten belonen door hun volgers."

"Met trots maken wij onze samenwerking bekend met Fundof en Onfido," zegt Adam Sadler, Chief Revenue Officer bij Intergiro. "Toegang tot onze embedded banking API's stelt elk bedrijf in staat om financiële diensten toe te voegen aan hun businessmodel. We vinden het geweldig dat Fundof de kans met beide handen heeft aangegrepen om een snel groeiende markt van contentmakers te ondersteunen met een echt innovatief product."

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie