OnePlus, onderdeel van OPPO, tekent licentieovereenkomst met Nokia voor 5G-patenten

OnePlus, onderdeel van OPPO, tekent licentieovereenkomst met Nokia voor 5G-patenten

Redactie Baaz

Wereldwijd technologiemerk OnePlus heeft zijn nieuwe vlaggenschipmodellen, de OnePlus 12 en OnePlus 12R, uit de doeken gedaan. In samenhang met deze gedenkwaardige gebeurtenis is bekendgemaakt dat OPPO namens OnePlus een wereldwijde licentieovereenkomst voor patenten heeft ondertekend met Nokia. De overeenkomst heeft betrekking op standaard-essentiële patenten (SEP’s) op het gebied van 5G en andere cellulaire communicatietechnologieën. Met de overeenkomst lossen beide partijen alle lopende rechtszaken in de verschillende rechtsgebieden op. De exacte voorwaarden van de overeenkomst blijven vertrouwelijk, zoals overeengekomen door beide partijen.

“We zijn verheugd dat we deze licentieovereenkomst voor 5G-patenten met Nokia hebben bereikt,” zegt Bingo Liu, CEO van OnePlus Europa. “Onze toewijding in Europa blijft onveranderd. Nog maar één dag geleden onthulden we met trots de OnePlus 12 en OnePlus 12R, onze nieuwste vlaggenschipmodellen waar tien jaar aan ontwikkeling vooraf ging. We geloven dat deze overeenkomst ons in staat stelt om de ultieme snelle en soepele ervaring naar een breder scala aan gebruikers in Europa te brengen."

Smooth Beyond Belief: OnePlus 12 & OnePlus 12R

De OnePlus 12 biedt gebruikers een ongeëvenaarde ervaring en is voorzien van de nieuwste Snapdragon 8 Gen 3-chipset, inclusief eigen Trinity Engine, 2K 120Hz Super Fluid ProXDR AMOLED-beeldscherm, 100W SUPERVOOC-oplader, 50W AIRVOOC draadloos opladen en een vierde generatie Hasselblad-camerasysteem.

De OnePlus 12R is ontworpen om gebruikers de ultieme game-ervaring te bieden en is het eerste model in de OnePlus R-serie die buiten India en China verkrijgbaar is. De smartphone wordt gelanceerd in zowel Cool Blue- als Iron Gray-kleurstelling. 

Prijzen en beschikbaarheid

De OnePlus 12 is vanaf 6 februari 2024 officieel verkrijgbaar in Nederland en België tegen een adviesprijs van € 949 (12 GB RAM + 256 GB opslagcapaciteit) en € 1099 (16GB RAM + 512 GB opslagcapaciteit).

De OnePlus 12R is vanaf 13 februari 2024 officieel verkrijgbaar in Nederland en België tegen een adviesprijs van € 699.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie