Onderzoek: Nederlandse manager heeft vertrouwen in thuiswerker

Onderzoek: Nederlandse manager heeft vertrouwen in thuiswerker

Redactie Baaz

62 procent van de managers in Nederland maakt zich geen zorgen over de tijdsinvulling van hun werknemers als ze op afstand werken. Dat blijkt uit onderzoek van het bedrijf Regus, die flexibele werkplaatsen aanbiedt.

Regus vroeg 26.000 managers uit meer dan 90 landen naar hun mening over flexibel werken en werken op afstand. Daaruit bleek dat bijna tweederde van de managers er geen probleem mee heeft als werknemers thuis werken. Ze zeggen erop te vertrouwen dat werknemers hun tijd goed invullen.

Van de leidinggevenden in Nederland werkt zelf 43 procent minimaal een halve werkweek flexibel. 55 procent van de managers wereldwijd geeft aan dat een speciale training onmisbaar is voor flexwerkers. In Nederland is dit aantal 33 procent.

'Alle betrokken partijen profiteren van flexibel werken, er moeten echter goede afspraken worden gemaakt', stelt Tom Tempelman, algemeen directeur van Regus Nederland. 'Als er vertrouwen is, zijn de voordelen van flexibel werken overduidelijk: hogere productiviteit, beter behoud van personeel en lagere operationele kosten. Het stellen van duidelijke doelstellingen en het sturen op resultaten in plaats van op aanwezigheid zijn cruciaal.' Tempelman benadrukt dat bij werken op afstand communiceren belangrijk is, bijvoorbeeld door videoconferenties of telefoon.

De ondervraagden vinden daarnaast dat management op afstand goed is voor een professionelere relatie (46 procent), dat jongeren zich minder snel ontwikkelen als zij op afstand worden gemanaged (60 procent, tegenover 68 procent wereldwijd) en dat jonge medewerkers wel verantwoordelijker worden door werken op afstand (54 procent ten opzichte van 37 procent wereldwijd).

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie