Ondernemersdag voor jongeren

Ondernemersdag voor jongeren

Redactie Baaz

Jong Ondernemen organiseert de Jonge Ondernemersdag waar kinderen en jongeren een kijkje in de ondernemerskeuken nemen en aan de slag gaan met vraagstukken uit de praktijk.

Op 5 oktober aanstaande gaat het even niet om volwassenen die zich in een eigen bedrijf storten. Deze dag draait het stimuleren van lef, passie en doorzettingsvermogen bij jongeren. Dat doet Jong Ondernemen door scholieren in contact te brengen met het ondernemerschap. De komende Jonge Ondernemersdag zijn drie scholen aan de beurt in Vianen, Amersfoort en Arnhem. Twee ondernemers van oud-studentenbedrijf Trainews zullen een tour langs de scholen maken en vertellen over hun vak en ervaringen.

In Arnhem zal behalve Trainews ook Knetter, het beste MBO-bedrijf van Nederland 2010-2011, zijn verhaal doen. De nadruk ligt bij deze school op het internationale aspect van ondernemen, onder andere via het Enterprise Without Borders program.

De stichting Jong Ondernemen werd in 1990 opgericht en bracht inmiddels naar eigen zeggen vele tienduizenden scholieren en studenten in aanraking met het ondernemerschap. Volgens de stichting zijn veel deelnemers aan de JO-programma’s inmiddels zelf succesvol ondernemer.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie