Ondernemers halen ruim 175.000 euro op voor duurzame horecaspot naast station Hoofddorp

Ondernemers halen ruim 175.000 euro op voor duurzame horecaspot naast station Hoofddorp

Redactie Baaz

De ondernemers achter duurzame horecaspot KASTANhalen in korte tijd ruim 175.000 euro op met crowdfunding via het platform CrowdAboutNow. KASTAN is de nieuwe naam voor het project dat bekend stond als ‘de Gerritshoeve’. Met de financiering willen de oprichters in een oude wagenschuur naast station Hoofddorp een plek creëren voor lekker, lokaal eten en drinken. In korte tijd is al een groot deel van het streefbedrag opgehaald, maar om de plannen uit te kunnen voeren is minimaal 200.000 euro nodig. 

Project Gerritshoeve 

KASTAN is de nieuwe naam voor het project dat bekend stond als de Gerritshoeve. Het initiatief voor de Gerritshoeve ontstond in het najaar van 2015 toen de gemeente Haarlemmermeer werkte aan een plan voor de verbetering van het stationsgebied. Om het gebied meer kwaliteit te geven werd gezocht naar een ondernemer die hier een horecazaak wilde creëren met een goede uitstraling op het gebied. “De plek was dus bepaald en ik vond in de polder verderop een oude vervallen wagenschuur en kon een groot deel van de constructie gebruiken als basis voor deze nieuwe horecaplek.” vertelt Gijs. Eind 2022 zijn Dennis en Jeroen als horecapartners aangehaakt. 

Horecazaak 

Dennis en Jeroen laten met DeDAKKAS in Haarlem zien al ruime ervaring te hebben met het creëren van een succesvolle horecaplek op een unieke locatie. Samen met Gijs zetten zij nu de volgende stap: een duurzame horecaplek in een oude wagenschuur naast station Hoofddorp. “We willen een duurzame horecalocatie creëren met een groot terras en een moestuin. KASTAN moet een eigenzinnige, groene, maar stedelijke plek worden waar je terecht kunt voor lokaal, lekker en puur eten en drinken.” stelt Dennis. 

Crowdfunding

Om de plannen te kunnen uitvoeren, zijn de ondernemers een crowdfunding gestart via het platform CrowdAboutNow. “Voor DeDAKKAS hebben we dit destijds ook gedaan, op deze manier financieren we met betrokken investeerders in plaats van anonieme beleggers.” stelt Jeroen. Er is inmiddels al bijna 180.000 euro opgehaald met 173 betrokken investeerders. Om de plannen uit te kunnen voeren is minimaal 200.000 euro nodig. 

De crowdfunding is een lening en de geïnvesteerde bedragen worden in 5 jaar terugbetaald tegen een jaarlijks rendement van 5%. Daarnaast ontvangen investeerders extra’s zoals een uitnodiging voor de openingsborrel of een kookworkshop. 

Er kan nog geïnvesteerd worden tot 31 maart 2024. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie