Ondernemer gaat personeel minimaal 70.000 dollar per jaar betalen

Ondernemer gaat personeel minimaal 70.000 dollar per jaar betalen

Redactie Baaz

Opmerkelijk nieuws uit de Verenigde Staten: alle medewerkers van financiele dienstverlener Gravity Payments krijgen voortaan een minimumloon van 70.000 dollar per jaar. Om dit te betalen levert hij zelf flink in.

Inleveren

Dan Price, directeur van Gravity Payments, kwam op het idee door een wetenschappelijk onderzoek naar het verband tussen geluk en loon, schrijft de New York Times. De magische grens voor meer geluk ligt volgens het onderzoek op ongeveer 75.000 dollar inkomen per jaar. Bij hogere bedragen neemt het levensgeluk niet toe. Dan besloot om 70 van de 120 medewerkers bij zijn bedrijf bijna twee keer zo veel loon te gaan betalen. Het gemiddelde lag tot dat moment op 48.000 dollar. Zelf levert Price flink in, zijn loon van ongeveer 1 miljoen dollar wordt ook verlaagd naar de gestelde 70.000 per jaar. Daarnaast vloeit een deel van de verwachte winst van 2,2 miljoen dollar terug in de pot voor de loonsverhoging.

De kloof dichten

Volgens Price is het belachelijk dat de gemiddelde leidinggevende in de Verenigde Staten bijna driehonderd keer zo veel verdienen als de gemiddelde werknemer. Hij heeft naar eigen zeggen verder geen politiek doelen met zijn daad. Hij wil zijn werknemers graag de zorgen om de maandelijkse lasten ontnemen en een kans bieden invulling te geven aan de Amerikaanse droom. Overigens is hij niet van plan om de tarieven van zijn dienstverlening te verhogen, maar met alle aandacht voor zijn bedrijf na deze stap, zal hij waarschijnlijk heel wat nieuwe klanten trekken.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie