Ondernemer achter DarkPark escaperooms haalt samen met fans bijna half miljoen euro op om pand over te kopen

Ondernemer achter DarkPark escaperooms haalt samen met fans bijna half miljoen euro op om pand over te kopen

Redactie Baaz

Gijs Geers, oprichter van DarkPark escaperooms is een crowdfunding gestart via het platform CrowdAboutNow. Met de financiering wil de ondernemer het pand waar DarkPark zich tien jaar geleden in vestigde overnemen. In korte tijd is er al bijna een half miljoen opgehaald, maar om het pand daadwerkelijk te kunnen kopen is minimaal 650.000 euro nodig. 

DarkPark 

Bijna tien jaar geleden opende Gijs Geers één van de eerste escaperooms van Nederland en met meer dan 300.000 bezoekers is DarkPark inmiddels een begrip in binnen- en buitenland. “Om het tienjarig jubileum te vieren zijn we sinds begin dit jaar aan het bouwen aan een gloednieuwe escaperoom voor onze locatie in Delft. Recent is echter bekend geworden dat het gebouw verkocht gaat worden en is ons huurcontract opgezegd.” vertelt Geers.

Locatie overkopen

De grond waarop het pand staat is gewild bij projectontwikkelaars, dus de kans is reëel dat de nieuwe eigenaar het pand zal slopen om er huizen voor in de plaats te bouwen. Hier wil Geers een stokje voor steken: “Als het zover komt verlies ik in één klap bijna de helft van mijn bedrijf en komt mijn personeel op straat te staan. Maar niet als het aan mij ligt, ik wil namelijk het pand proberen te kopen en een zinderend escaperoom centrum maken van deze locatie.”. 

Crowdfunding

Om dit plan te realiseren, is geld nodig en om de overname te kunnen financieren is Geerst een crowdfunding gestart via het platform CrowdAboutNow. Op die manier worden de plannen gefinancierd samen met een betrokken groep investeerders. Er is inmiddels al bijna een half miljoen opgehaald door ruim 300 betrokkenen, maar om het pand te kunnen overnemen is minimaal 650.000 euro nodig. 

De crowdfunding is een lening en de geïnvesteerde bedragen worden in 5 jaar terugbetaald tegen een jaarlijks rendement van 4%. Daarnaast ontvangen investeerders extra’s zoals een plekje op de wall of fame of levenslang korting op de escaperooms. 

Er kan nog geïnvesteerd worden tot 1 mei 2024. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie