Onaardige mannen verdienen het meeste

Onaardige mannen verdienen het meeste

Redactie Baaz
Veel werknemers stellen zich vriendelijk en aardig op tegenover hun werkgever. Wat het doel daar ook van is, het levert doorgaans wel minder salaris op.

Dit geldt vooral voor mannen, van hen verdienen de 'onaardige' werknemers vijf procent meer dan hun vriendelijke collega's. Onvriendelijke vrouwen slepen slechts vijf procent meer loon binnen.

Dat deze salariskloof vooral bij mannen bestaat, is minder vreemd dan het in eerste instantie lijkt. Hoewel de oorzaak ook ligt in het feit dat onvriendelijke werknemers minder geneigd zijn toe te geven in salarisonderhandelingen, heeft de kloof ook te maken met conventionele sekserollen, zo is te lezen op ondernemen.blog.nl. Onaardige mannelijke werknemers zouden deze rolverdeling bevestigen terwijl aardige mannen juist tegen de conventies ingaan en daarvoor worden afgestraft.

Op de website reageert een van de onderzoekers: 'Veel managers realiseren zich niet dat zij onaardigheid belonen. Je kunt als bedrijf wel zeggen dat je vriendelijkheid waardeert, maar vaak wordt dit niet weerspiegeld door het beloningssysteem. Dat geldt met name als beloningsbeslissingen worden overgelaten aan individuele managers.'

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie