Omzet horeca in 2015 stabiel
Horeca-omzet stabiel in 2015

Omzet horeca in 2015 stabiel

Redactie Baaz
2014 was een topjaar voor de horeca. Het jaar 2015 ziet er iets minder rooskleurig uit, maar blijft evengoed stabiel, zo voorspelt het economisch bureau van ING.

2014 was een goed horeca-jaar. Logischerwijs ligt dit aan het WK 2014 waarop Oranje maar bleef scoren en dus verrassend lang in het toernooi bleef. Want hoe meer wedstrijden, hoe meer bier er wordt besteld in de kroeg.

Naar verwachting zal de horeca zich in 2015 weer gaan stabiliseren, zo schrijft de ING in een kwartaalbericht. De sterke groei van de verkopen in 2014 (3%) krijgt geen vervolg. Het dieptepunt van de afgelopen jaren was in 2010, en dat zal (gelukkig) niet meer overtroffen worden in het aankomende jaar. Er zullen in 2015 meer overnachtingen worden geboekt in hotels en maaltijden en drankjes worden verkocht in restaurants, zo is de voorspelling. Wel zijn de café's het kind van de rekening; na een korte opleving in het afgelopen jaar, zullen de verkopen in 2015 weer enigszins onder druk komen te staan.

Jan van der Doelen, ING Sectormanager Leisure, verklaart: 'Consumenten hebben een steeds ruimer horeca-aanbod tot hun beschikking en het aantal alternatieve aanbieders neemt toe. Dit vergroot de kans dat bij ondernemers in de traditionele horeca omzet en marge weglekt en vraagt om overtuigend klantgericht opereren.'
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie