Om deze verzekeringen kun je als ondernemer niet heen

Om deze verzekeringen kun je als ondernemer niet heen

Redactie Baaz
Als ondernemer ben je druk met de dagelijkse gang van zaken. Maar het is ook aan te raden af en toe even uit te zoomen en naar het grotere plaatje te kijken. Dit is niet alleen belangrijk om de missie, visie en koers te bepalen, maar ook om grote problemen in de toekomst te voorkomen. Het goed verzekerd zijn als bedrijf is hier een voorbeeld van. Want dit komt vaak pas aan het licht wanneer het écht goed fout is gegaan. Welke drie verzekeringen je echt moet checken, lees snel verder!

Zakelijke rechtsbijstandverzekering

Natuurlijk hoop je hier niet op, maar een conflict is snel ontstaan. Het is dan ook aan te raden altijd een goed dekkende rechtsbijstandverzekering te hebben. Deze kan je gebruiken wanneer je een conflict hebt, zonder dat je bij voorbaat al leegloopt op de advocaatkosten. Een zakelijke rechtsbijstandverzekering komt ook goed van pas wanneer een werknemer letsel op loopt onder werktijd. Een letselschade advocaat is dan wat je nodig hebt om een inschatting te maken van het leed. Kortom, een must have voor de werkgever.

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Je vertrouwt je werknemers natuurlijk volkomen, maar toch kunnen zij schade -al dan niet onbedoeld- veroorzaken bij een klant. Maar ook jijzelf kan dit doen of er kan een situatie ontstaan puur door overmacht. Kortom, er zijn genoeg risico’s en momenten wanneer er naar jou als ondernemer wordt gekeken. Een voldoende dekkende bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is dan ook echt een noodzakelijk om alle risico’s voor te zijn. Dit geeft rust en zorgt ervoor dat je nooit voor verrassingen komt te staan.

Inventarisverzekering en voorraadverzekering

Twee aparte verzekeringen die we onder één kopje plaatsen. Het gaat namelijk in beide gevallen om de roerende zaken binnen één bedrijf. Bij sommige bedrijven staan ontzettend dure apparaten en machines, deze goed verzekeren tegen brand en andere schade is dan ook zeer belangrijk. Hetzelfde geldt voor het geval wanneer je een grote voorraad hebt. Dit is immers je kapitaal en bron van inkomsten. Zorg dat de dekking voldoende is en dat je niet maar een fractie van de waarde hebt verzekerd.

Kortom, verzekeringen zijn van die dingen die je als ondernemer af en toe even moet checken om te kijken of het allemaal nog op orde is. Wellicht niet het leukste klusje wat het meeste prioriteit heeft, maar wel een heel belangrijke. Want vaak zijn het zaken die pas aan het licht komen wanneer het al behoorlijk fout is gegaan!

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie