Nog vorderingen openstaan? Dan is dit het moment om te incasseren

Redactie Baaz
Mei is dé maand om lopende vorderingen te incasseren. Dat zegt ondernemersadviseur Graydon. De reden ligt voor de hand: deze maand krijgen Nederlandse werknemers hun vakantiegeld.

Als ondernemer is de maand mei is vaak dure maand omdat je vakantiegeld aan je werknemers dient over te maken. Toch kun je ook als werkgever je slag slaan deze maand door te zorgen dat klanten die nog een rekening bij je hebben lopen, geattendeerd worden op hun openstaande schuld.

Volgens Graydon is het namelijk zo dat consumenten in de maand juni (de maand nadat het vakantiegeld is uitgekeerd) tien procent meer van hun rekeningen betalen ten opzichte van het gemiddelde van de rest van het jaar. Vorig jaar werd in juni negentig procent van de Business to Consumer facturen geïncasseerd.

Heb je nog klanten die een rekening bij je hebben openstaan? Maak dan gebruik van de extra financiële ruimte die er voor veel consumenten aan zit te komen. Als het aan algemeen directeur van Graydon, Gerjan Kaart, ligt, schakel je daarvoor op tijd een incassobureau in: ‘Ondernemers wachten vaak te lang met het overdragen van de vordering aan een incassobureau. De ervaring leert dat het snel uit handen geven de beste resultaten oplevert.’

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie