NII richt twee nieuwe fondsen op om mkb te ondersteunen

NII richt twee nieuwe fondsen op om mkb te ondersteunen

Redactie Baaz
Pensioenfondsen, verzekeraars en banken steken de komende drie jaar via de Nederlandse Investeringsinstelling (NII) twee miljard euro in het mkb. Hiervoor zijn gisteren twee speciale fondsen opgericht.

Het gaat om het nieuwe Achtergestelde Leningen Fonds (ALF), waar mkb’ers met een beperkt vermogen tussen de 150.000 en vijf miljoen euro kunnen lenen en het nieuwe Bedrijfsleningen Fonds, dat bedrijven kan voorzien van leningen tussen de tien en vijfentwintig miljoen euro. De eerste aanvragen voor leningen worden na de zomer geaccepteerd door de fondsen. Volgens Minister Henk Kamp van Economische Zaken moeten de investeringen die de nieuwe fondsen doen leiden tot meer banen en economische groei. ‘Ondernemers kunnen hierdoor eerder de benodigde financiering aantrekken om te investeren in nieuwe producten en dienstverlening’, aldus Kamp.

De Nederlandse Investeringsinstelling werd afgelopen oktober opgericht door dertien pensioenfondsen, banken en verzekeraars. De pensioenfondsen en verzekeraars steken samen 800 miljoen euro in de twee nieuwe fondsen. Met de samenwerking van de banken komt er in totaal 2 miljard euro extra krediet beschikbaar voor mkb’ers.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie