Nieuwe Volvo XC40 Recharge

Sterre Hartjes
De Volvo XC40 Recharge is een volledig elektrisch model wat deel uitmaakt van het nieuwe Recharge-modellengamma. Vanaf nu kunnen Volvo klanten kiezen voor een nieuwe auto met of zonder stekker.

De Volvo XC40 Recharge, gebaseerd op de succesvolle SUV, is het eerste model dat deel uitmaakt uit de volledig elektrische reeks. Het is een echte mijlpaal voor Volvo aangezien dit het allereerste volledig elektrische model van Volvo is. Bovendien is dit ook de eerste Volvo met een gloednieuw infotainmentsysteem met Google ’s besturingssysteem Android. De komende vijf jaar gaat Volvo elk jaar een nieuwe elektrische auto op de markt brengen. In 2025 moet de helft van alle verkopen een volledig elektrisch model zijn. de andere helft van de auto's is voor de hybride modellen. Onder de Recharge reeks vallen de vallen al deze oplaadbare Volvo’s (volledig elektrisch of plug-in hybride).

Jaar gratis elektriciteit

Bezoekers die vanaf  begin 2020 de Volvo-website bezoeken, krijgen eerst de vraag te zien of ze een Volvo Recharge-model willen of niet. Om elektrisch rijden verder aan te moedigen, biedt Volvo elk plug-in hybride model een jaar gratis elektriciteit aan. Dit gebeurt met een terugbetaling achteraf over de gemiddelde elektriciteitskosten in dat jaar.

'We hebben het al meerdere keren gezegd: voor Volvo Cars is de toekomst elektrisch', zegt Håkan Samuelsson, President en Chief Executive van Volvo Cars. 'Vandaag maken we een belangrijke nieuwe stap in die richting met de lancering van onze volledig elektrische XC40 en het Recharge-modellengamma.'

Actieradius meer dan 400 kilometer

De Volvo XC40 Recharge biedt alles wat klanten verwachten van een Volvo, aangevuld met een geavanceerde volledig elektrische aandrijflijn met All-Wheel Drive. De XC40 Recharge heeft een actieradius van meer dan 400 kilometer (WLTP) op één acculading en een systeemvermogen van 300 kW (408 pk). Met een snellader is de batterij in 40 minuten tot 80 procent opgeladen.

Het nieuwe infotainment met Google’s besturingssysteem Android is volledig geïntegreerd in Volvo On Call, het digitale serviceplatform van Volvo met een mobiele app, in-car Wi-Fi en tijdbesparende connected services. Met Volvo On Call kunnen bestuurders van een plug-in hybride zien hoeveel tijd ze elektrisch rijden.

LEES OOKElektrische auto's halen dieselvoertuigen in

Volvo XC40 Recharge prijs en besteldatum 

Om aan de verwachte vraag te kunnen voldoen, verdrievoudigt Volvo de productiecapaciteit van zijn geëlektrificeerde modellen en biedt het vanaf volgend jaar Designer’s Choice-uitvoeringen van geselecteerde populaire Recharge-modellen met korte levertijden. Volvo Cars verwacht dat volgend jaar 20 procent van alle Volvo-verkopen een plug-in hybride is. In Nederland ligt het aandeel plug-in hybrides al hoger.

Elk Volvo-model is leverbaar als Recharge, van de compacte XC40 en de populaire Volvo 60-serie tot het absolute topmodel, de Volvo XC90. Volvo is de enige autofabrikant die een plug-in hybride levert van elk model.

De Volvo XC40 Recharge is begin 2020 te bestellen. De prijs begint vanaf € 59.900,-

Nieuw en ambitieus klimaatplan

De Volvo XC40 Recharge en het Recharge-modellengamma zijn onderdeel van een nieuw en ambitieus klimaatplan dat Volvo vandaag bekendmaakt. Hierin staan concrete actiepunten die aansluiten op het klimaatakkoord van Parijs. Het plan ondersteunt de ambitie van Volvo om in 2040 een klimaatneutraal bedrijf te worden.