Nieuwe tool voor privacyvoorwaarden
Nieuwe tool voor privacyvoorwaarden

Nieuwe tool voor privacyvoorwaarden

Redactie Baaz
Ondernemers kunnen met een nieuwe online tool makkelijk hun eigen privacyvoorwaarden opstellen. Vaak is het hebben van die voorwaarden wettelijk verplicht.

Hoe gaat jouw bedrijf om met privacy?

Bedrijven kunnen op een speciale website een vragenlijst invullen over hun omgang met privacy. De vragen gaan bijvoorbeeld over de informatie die zij verwerken en hoe die wordt opgeslagen. De tool maakt daar een basisversie van privacyvoorwaarden in begrijpelijke taal van. Die voorwaarden kunnen vervolgens op de website van je bedrijf worden geplaatst. 

​Privacyverklaring voor mkb en startups

​​De applicatie is ontwikkeld door onder andere MKB-Nederland, VNO-NCW, het ministerie van Economische Zaken en ECP. Ook de Autoriteit Persoonsgegevens heeft suggesties gedaan ter verbetering. Volgens minister Henk Kamp (EZ) moet de tool het privacybewustzijn van ondernemers vergroten en kunnen zij er veel geld mee besparen op administratieve lasten. 

'Door het beschikbaar stellen van de privacy-applicatie wordt het voor ondernemers makkelijker een privacyverklaring op te stellen en aan de wettelijke verplichtingen te voldoen, in het bijzonder voor het mkb en startups', schrijft Kamp in een brief aan de Tweede Kamer.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie