Nieuwe podcast geeft inzicht in invloed op publiek en politiek debat

Nieuwe podcast geeft inzicht in invloed op publiek en politiek debat

Redactie Baaz

De nieuwe maandelijkse podcast 'De kracht van het woord' laat zien welke invloed het bedrijfsleven, de maatschappij en de politiek op elkaar uitoefenen. Elsemieke Havenga, bekend van RTL Nieuws en Editie NL, voert samen met adviesbureau Wepublic het gesprek met gasten over invloed op het publieke en politieke debat.

Transparantie in Overheid: Onthullen van de Krachten Achter Maatschappelijke Keuzes

In de eerste aflevering vertellen Liset Hamming en Tim Staal van expertisecentrum SPOON hoe zij zich inzetten voor een transparante overheid. SPOON helpt bij Woo-verzoeken voor het opvragen van informatie bij de overheid en voert een juridische strijd tegen de staat om ook conceptversies van documenten openbaar te maken. Openheid van bestuur draagt volgens hen bij aan eerlijke besluitvorming die voor iedereen toegankelijk is.

Toekomstige afleveringen van de podcast geven op verschillende thema’s inzicht in de invloed van communicatie en public affairs op besluitvorming. Hierbij komen onder andere Eric Kroeze van de NS en Jaïr Schalkwijk van Controle Alt Delete aan het woord.

Podcasthost Elsemieke Havenga wil met de podcast licht schijnen op de krachten die spelen achter grote maatschappelijke keuzes. "Met deze podcast willen we de sluier oplichten van de ondoorzichtige wereld van belangenbehartiging, beleidsbeïnvloeding en beeldvorming en de krachten blootleggen die effect hebben op grote maatschappelijke keuzes."

Onthulling van de Achterkamers: 'De Kracht van het Woord' Podcast door Mark van den Anker, Co-CEO van Wepublic

Mark van den Anker, Co-CEO van Wepublic, wil zijn vakgebied van haar geheimzinnigheid ontdoen. “Met 'De kracht van het woord' willen we als bureau inspirerende en leerzame verhalen van achter de schermen delen. Iedereen kan invloed uitoefenen op het publieke en politieke debat. Met deze podcast vertellen we hoe.”

De podcast is te vinden op podcastkanalen als Spotify en Apple Podcasts en op de website van Wepublic, met maandelijks een nieuwe aflevering.

 

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie