Nieuwe planningtool van PlanRadar vereenvoudigt projectmanagement in bouw en vastgoed

Nieuwe planningtool van PlanRadar vereenvoudigt projectmanagement in bouw en vastgoed

Redactie Baaz

PlanRadar, leverancier van een van de toonaangevende projectmanagement platforms voor de bouw- en de vastgoedsector in Europa, heeft een nieuwe planningtool geïntroduceerd. De oplossing is ontworpen om de uitdagingen in de bouw en het beheer van vastgoed te vereenvoudigen. Het biedt de gebruiker van een duidelijk overzicht van alle projecten en teams en helpt bovendien de deadlines te halen.

De nieuwe ‘Gantt View’ versterkt PlanRadar’s bestaande platform door de belangrijkste projectfases te visualiseren. Het combineert gebruikersgemak met een overzichtelijk display en stelt gebruikers in staat om projectplanningen te maken volgens het standaard en universeel erkende Gantt-model.

Gantt View

In tegenstelling tot andere vergelijkbare tools werkt de ‘Gantt View’ met de bestaande ‘ticket-functionaliteit’. Dat maakt de oplossing van PlanRadar efficiënter, flexibeler en gebruiksvriendelijker. Gebruikers kunnen projecten nauwkeurig plannen en ze kunnen duidelijke en inzichtelijke grafieken maken van takenlijsten, mijlpalen en acties met hoge prioriteit. Daarnaast helpt de tool om potentiële problemen vroegtijdig te identificeren, wat vertragingen voorkomt. Zo blijven projecten op schema.

Omdat deze nieuwe functie mogelijke vertragingen vroegtijdig in kaart brengt, kunnen ze sneller verholpen worden. Ook aanpassingen aan de projectplanning kunnen efficiënt en naadloos in het schema doorgevoerd worden, zodat projectmanagers altijd op de hoogte zijn van wijzigingen en nieuwe ontwikkelingen. Daardoor wordt niks over het hoofd gezien.

Koppeling met andere tools

Het systeem kan prima samenwerken met andere populaire plantools. Klanten kunnen planningen uit bijvoorbeeld Primavera P6, Microsoft Project of ASTA Powerproject importeren. Vervolgens kunnen gebruikers PlanRadar-tickets aan de planning hangen en indien nodig de projectfases in PlanRadar wijzigen.

‘’Het succes van een bouwproject hangt af van het vermogen van een team om op schema te blijven. Nergens is dat zo belangrijk als in de bouw”, verduidelijkt Ibrahim Imam, co-founder en co-CEO van PlanRadar. “De kleinste fout of een defect kan enorme gevolgen hebben. Bovendien is het met zoveel betrokkenen noodzakelijk om een overzichtelijke planning te maken met duidelijk toegewezen verantwoordelijkheden. Alleen op deze manier is nauwkeurige monitoring van een project mogelijk. Wanneer er geen duidelijke planning is, bestaat het risico dat deadlines gemist worden, wat tot kostbare vertragingen leidt. De planningstool van Planradar is ontworpen om dit te voorkomen. We hebben een intuïtieve tool ontwikkelt, die de projectvoortgang bijhoudt en alle betrokken medewerkers een compleet overzicht biedt.’’

Gebruiksvriendelijke interface

Naarmate de bouwsector verder digitaliseert, is het belangrijk om nieuwe technologie toegankelijk en gebruiksvriendelijk te maken voor alle leden van een projectteam”, vult Co-CEO Sander Van de Rijdt aan. “Een gebruiksvriendelijke interface was een voorwaarde voor deze uitbreiding. Iedereen moet namelijk gemakkelijk met het platform kunnen werken. Onze Gantt View wordt aangevuld met nog meer nieuwe mogelijkheden. Het is een van de vele platformverbeteringen die we in 2022 en de jaren daarna willen ontwikkelen. Zo geven we de bouwsector wereldwijd de tools om een efficiënte oplevering van projecten met minder afvalverspilling en vertraging te ondersteunen. Dat levert hogere marges voor bouw- en vastgoedbedrijven op.”

Deze nieuwe planningtool wordt vlak na de integratie-oplossing ‘PlanRadar Connect’ geïntroduceerd en is eveneens een ontwikkeling die mogelijk gemaakt werd door de succesvolle tweede investeringsronde van de start-up, die 69 miljoen dollar opleverde. Om de ontwikkeling van het bedrijf en het platform te waarborgen is een aantal belangrijke investeringen gedaan. Voorbeelden zijn een nieuw technische R&D-centrum en een speciaal productinnovatieteam dat de verdere ontwikkeling van het platform ondersteunt.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie