Nieuwe Peugeot E-3008: Next‑Level elektrische Fastback‑SUV

Redactie Baaz

Peugeot streeft ernaar om al in 2025 een compleet EV-gamma aan te bieden en tegen 2030 zelfs uitsluitend 100% elektrische auto’s te verkopen in Europa. Een belangrijke speler in de toekomstplannen is de compleet nieuwe Peugeot E-3008 : een Next-Level elektrische Fastback-SUV met een rijbereik tot wel 700 kilometer.

 

Peugeot E-3008

De huidige Peugeot 3008 is uitgegroeid tot een absolute bestseller. In de afgelopen zeven jaar wist het model meer dan 1.320.000 klanten in 130 landen te overtuigen van zijn kwaliteiten. Met de nieuwe E-3008 tilt Peugeot de kwaliteiten van de 3008 naar een geheel nieuw niveau, waarbij rijplezier, comfort, creatief design en praktisch gebruiksgemak centraal staan.

De Peugeot E-3008 is het eerste model dat gebruik maakt van het gloednieuwe STLA Medium-platform van Stellantis. Dit innovatieve platform is ontworpen voor de best mogelijke prestaties. Dat komt tot uiting in een ruime actieradius (tot wel 700 km), korte laadtijden (30 minuten), maximaal rijplezier, topprestaties, efficiëntie en diverse connected diensten en functies (Trip Planner, Smart charging, V2L-mogelijkheden, Plug&Charge en over-the-air-updates). Peugeot produceert de nieuwe E-3008 exclusief in de fabriek van Sochaux in Frankrijk. De marktintroductie is in februari 2024. Begin 2024 geeft Peugeot ook meer informatie over de nieuwe, ook volledige elektrische, Peugeot E-5008.

Peugeot Next-Level Elektrische Revolutie

Linda Jackson, CEO van Peugeot: « De introductie van de E-3008 is een belangrijke stap in de grootscheepse transformatie van Peugeot naar een aantrekkelijk 100% elektrisch merk dat nieuwe maatstaven zet op het gebied van design, rijplezier en efficiëntie. Met zijn exterieurdesign, spectaculaire Peugeot Panoramic i-Cockpit®, rijplezier en ongekende elektrische prestaties luidt de Next-Level E-3008 voor Peugeot een nieuw tijdperk in als het Franse merk dat het breedste assortiment reguliere elektrische voertuigen op de markt aanbiedt. »

 

Lees hier ook:

https://www.baaz.nl/de-nieuwe-elektrische-volkswagen-id7-een-overzicht-van-innovaties-en-kenmerken

https://www.baaz.nl/hertz-opent-drie-nieuwe-vestigingen-via-autolease-twente

afbeelding van Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie