Nieuwe MINI Countryman grootste MINI ooit

Nieuwe MINI Countryman grootste MINI ooit

Redactie Baaz

MINI introduceert met de nieuwe generatie MINI Countryman zijn grootste model ooit in de 57-jarige merkgeschiedenis. De Countryman levert ook nog eens 1200 extra banen op bij Nedcar.

De auto is compleet nieuw ontwikkeld en zet stappen op het gebied van ruimte, functionaliteit, stijl en kwaliteit. De nieuwe MINI Countryman versterkt de positie van MINI in het compacte premiumsegment en wordt voor alle landen exclusief gebouwd bij VDL Nedcar in Born (Limburg). Deze nieuwe SUV staat vanaf 11 februari 2017 bij de Nederlandse MINI-dealers en is leverbaar vanaf € 29.900.

Productie exclusief bij VDL Nedcar

De SUV vormt het derde model dat VDL Nedcar in productie neemt, want de MINI 3-deurs en MINI Cabrio rollen er al van de band. De komst van de nieuwe MINI Countryman levert ongeveer 1.200 nieuwe banen op. VDL Nedcar zal hierdoor dit jaar al omschakelen naar een tweeploegendienst. De productie start op 2 november.

De nieuwste generatie van het ALL4-vierwielaandrijvings-systeem biedt rijplezier, ook op onverharde paden. Daarnaast is de nieuwe MINI Countryman als eerste model van het merk leverbaar met plug-in hybridetechniek: de MINI Cooper S E Countryman ALL4 met een elektrische actieradius van 40 kilometer.

De nieuwe MINI Countryman – een overzicht van alle innovaties:

- Krachtige proporties, 20 centimeter langer dan voorganger. 
- Vijf volledige zitplaatsen, duidelijk meer ruimte en gebruiksmogelijkheden. 
- Elektrisch te openen en sluiten achterklep (handsfree). 
- MINI Picnic Bench: uitvouwbaar zitgedeelte met comfortabele kussens verwerkt in bagageruimte ideaal voor pauzes. 
- MINI Cooper S E Countryman ALL4: de eerste MINI met plug-in hybride aandrijving. 
- Nieuwe generatie motoren en transmissies, geoptimaliseerde ALL4-vierwielaandrijving met nog meer efficiency. 
- Centraal instrumentencluster met voor het eerst een touchscreenfunctie. 
- MINI Country Timer meet rijplezier over uitdagend terrein. 
- MINI Connected App: dagelijkse, persoonlijke mobiliteitsassistent zowel in de auto als erbuiten. 
- MINI Find Mate: alles wat je nodig hebt altijd aan boord - of in het zicht.

Centraal instrumentcluster MINI Countryman 

De nieuwe MINI Countryman is standaard uitgerust met Radio MINI Visual Boost met 6,5-inch kleurendisplay in het centrale instrumentencluster en Bluetooth-connectiviteit voor handsfree bellen. 

Optioneel zijn het MINI navigatiesysteem en het MINI navigatiesysteem Professional met 8,8-inch touchschreen. Het MINI navigatiesysteem Professional in combinatie met het Wired-pakket bestaat onder andere uit; Touch Controller, 3D Navigatie, Splitscreen, 20GB harde schijf, Satellite beelden en MINI Country Timer.

Plug-in hybride

Het leveringsprogramma bestaat voor het eerst ook uit een plug-in hybride:  MINI Cooper S E Countryman ALL4: 3-cilinder benzinemotor, inhoud: 1.499 cc, vermogen: 100 kW/136 pk, synchroon elektromotor, vermogen: 65 kW/88 pk, systeemvermogen: 165 kW/224 pk, systeemkoppel: 385 Nm.

De MINI Cooper Countryman heeft standaard een handgeschakelde 6-traps transmissie, maar is ook leverbaar met een 6-traps Steptronic-automaat. Voor de nieuwe MINI Cooper D Countryman en de nieuwe MINI Cooper S Countryman levert MINI een 8-traps Steptronic-transmissie. Deze automaat is standaard voor de MINI Cooper SD Countryman.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie