Nieuwe mijlpaal voor Funding Circle Nederland

Nieuwe mijlpaal voor Funding Circle Nederland

Redactie Baaz
Funding Circle Nederland heeft sinds de start van het bedrijf in Nederland meer dan 2.000 leningen verstrekt aan kleine ondernemingen.

Ondernemingen gebruiken de leningen over het algemeen voor de financiering van werkkapitaal of investeringen en het verder stimuleren van de eigen groei. Uit onderzoek van Oxford Economics blijkt dat zonder de verkregen lening ondernemingen inkomsten mislopen of investeringsverwachtingen moeten verlagen.

Sinds de start van Funding Circle Nederland is het totale volume aan verstrekte leningen ieder jaar verdubbeld, van 7 miljoen euro in 2015, naar 14 miljoen euro in 2016, tot circa 34 miljoen euro in 2017. Sinds het begin van 2018 is er met meer dan 38 miljoen euro al meer gefinancierd dan in heel 2017. 

Financieringsgat voor het MKB in Nederland

Wereldwijd heeft Funding Circle al meer dan 6 miljard euro aan meer dan 51.000 bedrijven verstrekt. Jeroen Broekema, Directeur Funding Circle Nederland (foto): 'Ik ben heel trots om te zien hoe hard wij sinds onze start in Nederland zijn gegroeid. Dagelijks werken meer dan vijftig mensen in Amsterdam – verdeeld over de risk en commerciële organisatie - vol passie aan het verstrekken van leningen aan Nederlandse bedrijven aan de ene kant en het bieden van een investeringsoptie met stabiele rendementen voor investeerders aan de andere kant. Als er wordt gekeken naar het financieringsgat voor het MKB in Nederland is er nog veel ruimte voor verdere groei.'

Eenvoud de beslissende factor

De transitie naar andere vormen van financieringen zit vaak in het simpele en snelle aanvraagproces en de persoonlijke behandeling. 37 procent van de ondernemers uit het onderzoek geeft aan dat de eenvoud de beslissende factor is bij het kiezen van een online lening. De snelheid van het aanvraagproces komt met 26 procent als de tweede motivatie.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie