Nieuw seizoen van ‘The Hotzone’ over de Anthrax aanslagen van 2001 in de U.S. vanaf 12 december op National Geographic

Nieuw seizoen van ‘The Hotzone’ over de Anthrax aanslagen van 2001 in de U.S. vanaf 12 december op National Geographic

Redactie Baaz

Slechts enkele weken na de gebeurtenissen van 11 september, sloeg de terreur voor de tweede keer toe. Geïnspireerd op ware gebeurtenissen, zendt National Geographic vanaf 12 december het nieuwe 6-delige seizoen van The Hotzone uit, over de Anthrax aanvallen van 2001 in de U.S. 

In de nasleep van 9/11 en op de hielen van de 20-jarige herdenking van de dodelijke aanvallen, onthult National Geographic de trailer voor de wetenschappelijke thriller, The Hot Zone: Anthrax. Deze serie, met in de hoofdrollen Tony Goldwyn en Daniel Dae Kim, gaat in première op 12 december om 21.30 uur op National Geographic. Het eerste deel van de The Hot Zone-reeks met Julianna Margulies, richtte zich op een Ebola-uitbraak en werd de meest bekeken gescripte serie ooit op National Geographic.

In een serie van zes afleveringen, die de benarde situatie en de uiteindelijke overwinning op een dodelijke dreiging weergeeft, speelt The Hot Zone: Anthrax zich af in 2001, toen de Verenigde Staten werd opgeschrikt door een nieuwe ongekende daad van terrorisme. Brieven met anthrax werden verzonden naar nietsvermoedende slachtoffers in Florida, Washington DC, en New York. De anonieme aanslag eiste vijf levens en veroorzaakte paniek in heel Amerika. Ondanks vele valse aanwijzingen, kwam een team van FBI agenten en wetenschappers langzaam dichterbij een onverwachte hoofdverdachte.

Hoewel velen van ons zich de grote krantenkoppen en wijdverspreide angst herinneren tijdens de anthrax aanvallen, zijn er vele lagen in dit huiveringwekkende en ongelooflijke misdaadverhaal die nog niet zijn verteld.

The Hot Zone: Anthrax is geïnspireerd op ware gebeurtenissen en volgt de perspectieven van Matthew Ryker (Kim) en Dr. Bruce Ivins (Goldwyn). Ryker, een FBI-agent met een specialiteit in microbiologie, riskeert zijn carrière om zijn leidinggevenden  van het ondenkbare te overtuigen. Namelijk dat, ruim drie weken na de aanslagen van 9/11, de Verenigde Staten opnieuw wordt aangevallen. Ivins, een briljante microbioloog, die verwikkeld raakt in de jacht naar de anthrax moordenaar van 2001, werkt nauw samen met de FBI om te ontdekken wie achter de dodelijke anthrax brieven zit, terwijl zijn groeiende paranoia plaats maakt voor diepere verontrustende ontdekkingen.

Ook de Special FBI Agent Dani Toretti (Dawn Olivieri), één van de eerste agenten die ter plaatse was bij de anthrax aanval op Capitol Hill, maakt deel uit van de cast. Daarnaast zien we onder andere: de nieuwe leergierige agent Chris Moore (Ian Colletti), de hooggeplaatste FBI-medewerker Ed Copak (Dylan Baker), agent Eric Sykes (Morgan Kelly), Sheila Willis (Denyce Lawton), een farmaceutische lobbyiste die een relatie heeft met Ryker, Dr. Simon Kurz (Carlos Gonzalez-Vio), een toegewijde USAMRIID-collega van Ivins, Jody Hall (Vanessa Matsui), een ijverige wetenschapper die argwanend is naar de politieke en persoonlijke agenda's van de mensen om haar heen, burgemeester Rudy Giuliani (Enrico Colantoni), die zich ontpopt als een moedige vertegenwoordiger van de burgers van New York City na de terroristische aanslagen van 11 september en de gerespecteerde journalist en NBC nieuwsanker Tom Brokaw (Harry Hamlin), de stem van de rede voor het land na de gebeurtenissen van 9/11, in de 6-delige serie.

Kelly Souders en Brian Peterson zijn de uitvoerende producenten en showrunners van The Hot Zone: Anthrax. Scott Free Production's Ridley Scott en David W. Zucker fungeren samen met Jordan Sheehan, Lynda Obst en Daniel Percival tevens als uitvoerende producenten. Richard Preston is een mede-uitvoerende producent van de serie, die wordt geproduceerd door 20th Television en Scott Free Productions.

The Hot Zone: Anthrax is vanaf 12 december elke zondag om 21.30 te zien op National Geographic

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie